You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tokyo 2020 a marcat doi ani pana la startul Jocurilor printr-un eveniment de amploare

Cei doi ani ramasi pana la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vara care vor avea loc la Tokyo, in 2020, au fost marcati de organizatori in colaborare cu Guvernul Metropolitan din Capitala Japoniei printr-un eveniment de amploare organizat in zona Tokyo Skytree Town, unul dintre cele mai inalte turnuri din lume.

Mii de oameni s-au adunat la Tokyo pentru a incerca sporturile olimpice, in timpul zilei, iar seara pentru a lumina cerul in culorile inelelor olimpice. Evenimentul a fost organizat dupa modelul festivalurilor traditionale japoneze de vara, fiind prezentate 731 de felinare comemorative, pentru a simboliza cele 731 de zile ramase pana la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Sportivi si o multime de copii impreuna cu familiile lor au umplut felinarele cu mesaje de speranta si aspiratii pentru Tokyo 2020.

De-a lungul zilei, cei prezenti au avut ocazia sa participe la mai multe evenimente, inclusiv intreceri amicale de tenis de masa, tir, box sau baschet.

La ceremonii au participant o serie de sportivi olimpici, printre care triplul campion olimpic la judo Tadahiro Nomura, inotatorul Rikako Ikee, gimnastul Ryohei Kato, atletul Kenji Fujimitsu, medaliat cu argint mondial cu stafeta de 4x100 m a Japoniei, precum si alpinistul Miho Nonaka, dar si mascotele olimpice si paralimpice, Miraitowa Someity, al caror nume a fost dezvaluit cu doua zile inainte ca numaratoarea inversa sa indice doi ani pana la Tokyo 2020.

Spre sfarsitul evenimentului, mascotele Miraitowa si Someity au urcat pe scena si au aprins ultimele doua felinare, iar cand acestea au inceput sa straluceasca, turnul Tokyo Skytree a fost iluminat in cele cinci culori ale inelelor olimpice.

Simultan, alte 14 obiective importante din Japonia au fost iluminate pentru a oglindi efectele speciale din Tokyo.

Evenimentul a culminat cu o hora uriasa in care s-au prins toti participantii pentru a dansa  pe piesa Tokyo Gorin Ondo 2020, imnul Tokyo 2020, demonstrand entuziasmul colectiv pentru Jocurile Olimpice.

Distractie a fost lansata si online. Tokyo 2020 le-a cerut fanilor si sportivilor sa salute sarbatorirea celor doi ani ramasi pana la startul Jocurilor, aratand numarul 2 cu cele doua degete care formeaza semnul V, cel mai popular gest al japonezilor cand se  fotografiaza.

Campania online va continua pana pe 25 august a.c., cu hashtags #Tokyo2020 si #2yearstogo.

Galerie foto