You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Discutii despre includerea paravoleiului in picioare pe plaja la Los Angeles 2028

Barry Couzner, presedintele World ParaVolley (WPV), a anuntat ca doreste sa includa paravoleiul in picioare pe plaja in programul Jocurilor Paralimpice de la Los Angeles, din 2028.

Paravoleiul in picioare pe plaja este o disciplina relativ noua, care a devenit populara in ultimul timpul, mai ales in Asia si Oceania, unde echipe formate din trei jucatori au concurat in mod regulat din 2007.

Toti sportivii cu deficiente fizice sunt eligibili sa participe la volei in picioare la nivel international, cu conditia ca acestia sa treaca prin procesul de clasificare. Multi jucatori sunt sportivi cu membre amputate si evolueaza in competitiile conventionale de volei in tarile lor de origine, unii dintre acestia la niveluri foarte ridicate.

Couzner a discutat aceasta idee cu presedintele Comitetului International al Paralimpului (IPC) Andrew Parsons, in timpul unei vizite recente la Campionatul Mondial de paravolei in picioare din Eindhoven (Olanda, unde au avut loc sferturile de finala ale turneului masculin.

La Campionatul Mondial de paravolei in picioare din 2018, incheiat in urma cu cateva zile, in competitia masculina titlul a fost cucerit Iranul, pentru a saptea oara, iar in cea feminina, Rusia a câstigat titlul, in premiera.

Galerie foto