You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Elevii scutiti de orele de educatie fizica vor practica sahul

Conform unei hotarari a ministrului Educatiei Nationale Valentin Popa, elevii scutiti la orele de educatie fizica si sport vor practica sahul.

"Anuntam, cu satisfactie, faptul ca introducerea sahului in sistemul romanesc de invatamant are o noua componenta. Ne referim la faptul ca elevii scutiti de efort la orele de educatie fizica vor face sah. Legat de acest subiect, profesorul universitar Valentin Popa, ministrul Educatiei Nationale, a raspuns favorabil solicitarii formulate in acest sens de Sorin Iacoban, presedintele Federatiei Romane de Sah, si Ionut Dobronauteanu, presedinte adjunct al Federatiei Europene de Sah. Reamintim, in context, ca pregatirea cadrelor didactice va fi facuta in colaborare cu Casa Corpului Didactic. Pana in prezent, un numar de 2.500 de profesori de educatie fizica si sport au fost deja pregatiti in acest sens", se stipuleaza intr-un comunicat remis de Federatia Romana de Sah.

Prin intermediul programului intitulat "Educatie prin sah", 500 de scoli din intreaga tara au primit 5.000 de seturi de sah, precum si manuale. Exista deja programe scolare pentru primii doi ani de studiu aprobate de catre Ministerul Educatiei Nationale.

Aceasta initiativa vine in contextul Declaratiei Parlamentului European nr. 50/2011 privind introducerea sahului in sistemele de invatamant ale tarilor membre. In Romania, acest lucru a fost implementat in prima faza prin emiterea a doua ordine ale Ministrului Educatiei din 2014.

Galerie foto