You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR analizeaza potentialul participarii Romaniei la Jocurile Mondiale pe plaja organizate de ANOC

COSR analizeaza potentialul participarii Romaniei la Jocurile Mondiale pe plaja organizate de ANOCAsociatia Comitetelor Nationale Olimpice (ANOC) a trimis catre toate Comitetele Nationale Olimpice, regulile de calificare pentru Jocurile Mondiale pe plaja, competitie multi-sport care se doreste a se organiza o data la doi ani, editia inaugurala fiind programata a avea loc la San Diego, in 2019.

Liniile directoare pentru aceasta competitie au fost lansate de ANOC in parteneriat cu 15 federatii internationale implicate, intrecerile urmand a fi organizate la 17 discipline sportive: aquathlon, o combinatie de alergare si inot, inot in ape deschise pe o distanta de 5 km, ciclism BMX, bouldering (alpinism pe stanca), handbal pe plaja, karate kata individual, kitefoil, park skateboarding, fotbal pe plaja, tenis de plaja, baschet 3x3, volei pe plaja 4x4 , lupte pe plaja, surfing cu shortboard si longboard sunt, de asemenea, schi nautic sarituri si wakeboarding.

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a trimis la randul sau regulile de calificare pentru noua competitie catre federatiiile nationale sportive care coordoneaza sporturile si disciplinele sportive la care se vor organiza intreceri  si impreuna  vor incepe o evaluare a potentialului Romaniei de a participa la intrecerile mondiale.

„Impreuna cu federatiile nationale sportive vom incepe evaluarea potentialului Romaniei pentru fiecare dintre sporturile, disciplinele si probele sportive la care am putea participa. Tinand seama ca acest tip de Jocuri este la inceput si se preconizeaza a se organiza o data la doi ani, incepand din 2019, vom studia inclusiv o strategie de abordare a competitiei pe termen lung” a precizat Florin Misca, secretarul general adjunct al COSR.

La editia inaugurala a Jocurilor Mondiale pe plaja, programata a se desfasura anul viitor in perioada  10 – 14 octombrie, se estimeaza ca vor participa in jur de 1.360 de sportivi din tari de pe cele cinci continente. Organizatorii spera ca Jocurile sa atraga aproximativ 40.000 de fani in fiecare zi, competitiile sportive urmand a avea loc impreuna cu evenimente muzicale si culturale.

Toate locurile de competitie vor fi temporare si vor fi amenajate in perimetrul Mission Beach.

Galerie foto