You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Numarul sportivilor care vor reprezenta Romania la JOT Buenos Aires 2018 a crescut la 20

Cu o zi inainte de aprinderea la Atena a Flacarii Jocurilor Olimpice de Tineret care vor avea loc la Buenos Aires in aceasta toamna, in perioada 6-18 octombrie, numarul sportivilor care vor reprezenta Romania in competitie a crescut la 20, dupa ultimele realocari si finalizari ale clasamentelor mondiale la anumite sporturi si discipline sportive, dublate de confirmarea oficiala a forurilor internationale de specialitate.

La tenis, Filip Cristian Jianu, care ocupa locul 15 in clasamentul federatiei internationale de specialitate (ITF), a obtinut calificarea directa la JOT Buenos Aires 2018.

La gimnastica masculina, Romaniei i-a fost realocat un loc cota, forul roman de specialitate urmand a desemna sportivul care va face parte din Echipa Olimpica pentru JOT Buenos Aires 2018.

La tir sportiv, in urma demersurilor initiate de Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, la propunerea federatiei sportive nationale de tir sportiv, federatia internationala de specialitate a realocat unul dintre locurile cota disponibile Dariei Olimpia Haristiade, la pistol cu aer comprimat.

Delegatia Romaniei mai are asigurate 13 locuri cota, la cinci sporturi si discipline sportive: baschet 3x3 (feminin) – patru locuri cota, canotaj – doua locuri cota la feminin si doua locuri cota la masculin, gimnastica artistica (feminin) – un loc cota, gimnastica ritmica – un loc cota, lupte (feminin) – un loc cota, haltere (feminin) – doua locuri cota.

De asemenea, in urma rezultatelor inregistrate, au obtinut calificarea nominal Andreea Dragoman si Cristian Pletea, la tenis de masa, Rebeca Candescu, la floreta feminin si Andrei Pastin, la sabie masculin.

Pana la incheierea perioadei de calificare si de redistribuire a locurilor ramase neocupate, numarul componentilor Echipei Olimpice a Romaniei are sanse sa se mareasca
La haltere, ultimul turneu unde se mai poate obtine un loc cota in probele masculine de la Buenos Aires, a inceput de ieri, la San Donato Milano (Italia) si se va incheia pe 29 iulie a.c..

La judo si inot, sportivii care vor participa la JOT Buenos Aires 2018 vor fi desemnati in functie de locurile ocupate in clasamentul mondial pe 31 iulie (la judo) si pe 3 august, la inot, in urma realizarii baremului de calificare si tabelei de punctaj a federatiei internationale (FINA).

Perioada de calificare se incheie pe data de 31 iulie a.c., iar in luna august federatiile internationale de specialitate vor redistribui locurile cota ramase nealocate, fiecare tara putand participa cu maximum 75 de sportivi la sporturile individuale si cu maximum doua echipe (una feminia si una masculina).

La Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires vor participa sportivi cu varste intre 15 si 18 ani, din 206 tari, la 32 de sporturi si discipline sportive.

In programul JOT au fost introduse, in premiera la Buenos Aires, intrecerile de escalada sportiva, breaking (un stil de dans urban cunoscut si sub denumirea de b-girling si b-boying) karate si patinaj viteza pe role, in completarea celor de atletism, badminton, baschet 3x3, box, canoe, ciclism, inot, sarituri ecvestre, sarituri in apa, scrima, fotbal in sala, judo, golf, pentatlon modern, canotaj, rugby in sapte, hochei pe iarba in cinci, navigatie, tir sportiv si tir cu arcul, tenis de masa, taekwondo, tenis, triatlon, handbal si volei pe plaja, haltere si lupte.

Galerie foto