• BCR

Stiri

23 iulie 2018 Mascotele Tokyo 2020 au fost denumite oficial - Miraitowa si Someity

In cadrul unei ceremonii care a avut loc in cadrul complexului Tokyo Midtown Hibiya, Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice si Paralimpice de vara de la Tokyo, din 2020, a prezentat oficial numele mascotelor olimpice: Miraitowa si Someity

Mascota Tokyo 2020 -  Miraitowa, o combinatie a cuvintelor nipone ”mirai” (viitor) si ”towa” (eternitate), este un personaj zambitor inspirat din benzile animate japoneze, colorat in alb si negru, cu ochi albastri.
Mascota Jocurilor Paralimpice 2020 – Someity a fost denumita dupa o varietate de flori de cires numit Someiyoshino, care se aseamana fonetic cu ”so mighty” (atat de puternic ) din limba engleza.
 
Mascotele au fost prezentate prima oara in februarie, dar numele lor a fost prezentat in premiera, ieri, pe 22 iulie 2018.

Ele au fost concepute de ilustratorul Ryo Taniguchi, care a castigat o competitie nationala pentru alegerea mascotelor la care votul majoritar a apartinut elevilor.

Yuriko Koike, guvernatorul Tokyo, a amintit ca mai sunt 733 de zile pana la JO 2020, in timp ce fostul premier Yoshiro Mori, presedintele Comitetului de organizare, a precizat ca ”avem cinci milioane de elevi care au ales aceste mascote, astfel ca Jocurile Olimpice apartin tuturor, nu doar sportivilor, ci tuturor. Speram ca toata lumea se va uni si vom obtine un mare succes, dar avem nevoie de cooperarea tuturor”.

Jocurile Olimpice si Jocurile Paralimpice de la Tokyo vor avea loc intre 24 iulie si 9 august 2020 respectiv intre 25 august si 6 septembrie ale aceluiasi an.