You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ana Maria Popescu, vicecampioana mondiala la Wuxi, in China

Spadasina Ana Maria Popescu a obtinut ieri cea mai buna performanta mondiala din cariera ei, cucerind medalia de argint la Campionatul Mondial de Scrima din China, in proba de spada feminin individual.

Calificata direct pe tabloul de 64, Ana Maria a avut un parcurs excelent in eliminatorii, unde a trecut pe rand de japoneza Kanna Oishi (15-19), italianca Rossella Fiamingo (15-8), ucraineanca Feybi Bejura (15-9), ucraineanca Olena Kryvytska, in sferturi (15-11) si americanca Courtney Hurley, in semifinala (14-13).

Ea a cedat insa in finala contra italiencei Mara Navarria cu scorul 9-13, intr-un meci de mare incordare in care oboseala fizica si-a spus cuvantul. De notat este si faptul ca aceasta performanta exceptionala vine la mai putin de un an de la intoarcerea in activitatea competitionala a spadasinei noastre.

Ana Maria Popescu este componenta a lotului olimpic de scrima al Romaniei.

O felicit pe Ana pentru ce a reusit. A demonstrat ca este o sportiva de mare valoare, care face performanta la cel mai inalt nivel. Experienta, determinarea, fair-play-ul sunt doar cateva din calitatile care o recomanda ca un veritabil model nu doar pentru echipa din care face parte, ci si pentru tanara generatie. Felicitari inca o data si mult succes in toate competitiile care vor urma pana la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a spus presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu.

 

Galerie foto