• BCR
  • Groupama

Stiri

19 iulie 2018 Mihai Covaliu este cu sufletul alaturi de scrimerii Romaniei la Mondialele de la Wuxi

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman Mihai Covaliu a trimis ieri o scrisoare de incurajare delegatiei care reprezinta Romania la Campionatul Mondial de Scrima de la Wuxi (China). Seful forului olimpic a tinut sa le aminteasca sportivilor importanta acestei competitii in anul aniveresar al Centenarului Marii Uniri a Romaniei, dar si sa le transmita increderea pe care o are in ei, ca reprezentanti ai sportului care a adus tarii noastre o zestre impresionanta de medalii internationale.

“Suntem convinsi ca veti reprezenta cu mandrie sportul din Romania si ca veti fi buni ambasadori ai tarii noastre! Drumul este greu dar stiu ca ati mai trecut prin asemenea incercari iar noi, cei de-acasa, avem INCREDERE ca veti reusi si de aceasta data!

Suntem siguri ca veti da tot ce este mai bun pentru a obtine un loc cat mai sus si pentru a va asigura calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Va tinem pumnii! HAI ROMANIA!”, se arata in scrisoarea semnata de Mihai Covaliu.

Campionatul Mondial de Scrima din acest an se desfasoara la Wuxi, in China, in perioada 19-27 iulie. Romania participa cu o delegatie compusa din 9 sportivi, 5 tehnicieni si 2 arbitri. Scrimerii romani vor concura in probele de spada feminin (individual si pe echipe), sabie masculin (individual si pe echipe) si sabie feminin (individual).