You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Scrimerii romani au ajuns la Wuxi, in China

Delegatia Romaniei a ajuns astazi la Wuxi, dupa un stagiu de pregatire de sapte zile la Institutul Sportiv din Hong Kong, stagiu care a avut ca obiectiv aclimatizarea si adaptarea sportivilor nostri la fusul orar. Echipele de spada feminin si sabie masculin, carora li se va alatura si sabrera Bianca Pascu (concurenta la individual), vor participa in
perioada 19-27 iulie a.c. la Campionatul Mondial de scrima din China.
Actuala editie a Mondialului va consemna si o premiera, respectiv disputarea probei pe echipe in doua zile consecutive, fata de doar o zi, cum se organiza anterior.

Sportivii romani s-au declarat optimisti inaintea competitiei, au un moral ridicat si sunt decisi sa dea totul pentru a indeplini obiectivul stabilit de Federatia Romana de Scrima, respectiv cucerirea unei medalii.

Reamintim ca Romania participa la Campionatului Mondial de scrima de la Wuxi cu o delegatie compusa din noua sportivi, cinci tehnicieni si doi arbitri. Cei noua sportivi vor concura la spada feminin (Ana Maria Popescu, Amalia
Tataran, Raluca Sbarcea si Maria Udrea), sabie masculin (Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, George Dragomir) si sabie feminin (Bianca Pascu). Ei vor fi condusi de antrenorii George Epurescu si Florin Zalomir. 

Dintre acestia, patru sportivi sunt si componenti ai programului de performanta “Samurai 2020” al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, respectiv spadasina Ana-Maria Popescu si sabrerii Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea si Iulian Teodosiu.

Galerie foto