You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comitetul Olimpic American va avea un nou director general, in premiera absoluta, o femeie

Sarah Hirshland, fosta conducatoare a Federatiei Americane de Golf, a fost numita in functia de director general al Comitetului Olimpic American (USOC), amestecat recent intr-un mare scandal legat de abuzurile sexuale care au vizat Federatia de gimnastica, aflata in subordinea sa.

Scott Blackmun, predecesorul sau, a demisionat din functie in luna februarie a.c., din motive de sanatate, in momentul in care USOC s-a confruntat cu acuzatiile de agresiune sexuala indreptate asupra doctorului Larry Nassar, antrenorul federal care, sub acoperirea unor tratamente medicale, a abuzat timp de doua decenii cel putin 265 de victime - intre care in jur de 160 gimnaste - majoritatea minore.

 "USOC traverseaza perioada cea mai critica din istoria sa si  are nevoie de un lider energic si creativ, capabil sa construiasca pe baza succesului din trecut, asigurand in acelasi timp, cat mai bine posibil, sprijinul si protectia sportivilor", a precizat Larry Probst, presedintele USOC.

Sarah Hirshland, care va prelua nou sa functie la finele lunii august 2018, va deveni prima femeie careia ii va fi incredintata responsabilitatea de director general permanent.

Inainte de numirea sa, Hirshland a lucrat ca director comercial in cadrul Federatiei de golf (USGA), timp de sapte ani, ocupandu-se in special de marketing, comunicare si intretinerea retelei de parteneriate. "Ca femeie, lider in lumea sportului, inteleg importanta crearii unei culturi a schimbarii", a spus Hirshland.