• BCR

Stiri

17 iulie 2018 Ceremonia de deschidere a JOT Buenos Aires 2018, organizata de experti in show-uri ale artistilor internationali de marca

Organizatorii Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) care vor avea loc la Buenos Aires in octombrie anul acesta - JOT Buenos Aires 2018, au dezvaluit detalii despre Ceremonia de deschidere a competitiei, prima din istoria olimpica moderna care nu se va desfasura pe un stadion, conform traditiei, ci in centrul orasului gazda.

Mai exact, festivitatea de deschidere va avea loc la Obeliscul din Buenos Aires, unul dintre simbolurile capitalei Argentinei, pe 6 octombrie a.c., la ora locala 20:00 si va fi complet  deschisa publicului. Prin acest inedit eveniment, organizatorii doresc sa marcheze inceputul a "celei mai mari celebrari multi-sport si culturale din lume", care va dura 12 zile.

Dat fiind faptul ca Buenos Aires 2018 va fi prima editie a unui concurs olimpic unde numarul concurentilor din intrecerile masculine va fi absolut egal cu cel din intrecerile feminine, Torta cu care va fi aprinsa Flacara Olimpica, care va arde pe toata perioada competitiei in centrul metropolei Buenos Aires, va fi purtata atat de o femeie, cat si de un barbat.

Responsabila cu organizarea evenimentului va fi compania Ozono Producciones, aflata in prim-planul show-business-ului din Argentina, specializata in evenimente internationale. Din 2002, de la infiintarea sa, Ozono Producciones a produs spectacole pentru artisti internationali de marca precum Rolling Stones, U2, Madonna, Paul McCartney, Roger Waters si multi altii.

Partea artistica a ceremoniei va fi asigurata de un alt nume de rezonanta in Argentina - Fuerza Bruta, compania de teatru despre care se spune ca a captivat publicul mondial cu spectacole inovatoare care provoaca simturile, a carei echipa va fi formata din peste 350 de persoane - actori, tehnicieni si muzicieni.

De altfel intreaga productie a festivitatii va implica un efort logistic nemaiintalnit in Argentina, aproape 2.000 de persoane urmand a fi angajate.