You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Paris 2024 a infiintat Comitetele de audit si etica

In cadrul unei intalniri la care au participat Tony Estanguet, presedintele Comitetului de organizarea a Jocurilor Olimpice de vara - Paris 2024, Anne Hidalgo, primarul Parisului, Denis Masseglia, presedintele Comitetului National Olimpic si Sportiv Francez (CNOSF), Laura Flessel, ministrul sportului din Franta, Emmanuelle Assmann, presedintele Comitetului paralimpic national francez, Vincent Roger, delegatul special al regiunii Ile-de-France pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice si Patrick Ollier, presedintele Autoritatii Metropolitane Greater Paris, au aprobat infiintarea Comitetele de audit, care va cuprinde noua membri, si de etica - sase membri.

La Comitetul de audit, sase membri au fost selectati de Tony Estanguet, pe baza aptitudinilor si experientei lor in gestionarea proiectelor complexe sau a evenimentelor majore, iar ceilalti trei membri au fost nominalizati de CNOSF, de orasul Paris si de guvernul national.

Amelie Oudea-Castera, functionar la Curtea de Conturi a Frantei si director de marketing al grupului AXA pana la sfarsitul anului 2017, a fost desesmnata presedintele Comitetului de audit.

Rolul Comitetului de audit va fi de a sprijini gestionarea proiectului Paris 2024 oferind asistenta in ceea ce priveste sustenabilitatea tuturor angajamentelor si cheltuielilor, punerea in aplicare a obligatiilor in cadrul contractului Host City si a politicilor Paris 2024 privind gestionarea riscurilor financiare, operationale si juridice.

De asemenea, Comitetul de audit va fi responsabil de "relevanta, robustetea si fiabilitatea" metodologiei contabile utilizate in raportarea conturilor anuale si a informatiilor financiare.

Comitetul de etica, alcatuit din sase membri - format din figuri independente reprezentand autoritatile juridice cele mai inalte din Franta si Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), a fost, de asemenea, confirmat de Parisul 2024.

Acest Comitet va avea sarcina de a supraveghea politica etica a Jocurilor si de a asigura respectul tuturor partilor implicate pentru valorile individuale si colective pe care se intemeiaza Paris 2024, urmand a juca un rol-cheie in prevenirea conflictelor de interese.

Galerie foto