You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

China promite ca va interzice fumatul in timpul Jocurilor Olimpice de iarna Beijing 2022

Administratiile de sanatate si planificare familiala din provinciile Beijing, Tianjin si Hebei au declarat fumatul si utilizarea altor produse din tutun vor fi interzise la Jocurile Olimpice de iarna din 2022 de la Beijing, potrivit mass-media din China.

Potrivit acelorasi surse, Duan Jiali, directorul Centrului de control al fumatului si pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Beijing, a declarat ca autoritatile locale vor lucra pentru a asigura promovarea si educarea controlului tutunului in provincie

Asistenta tehnica pentru controalele olimpice contra tutunului, imbunatatirea sistemului de supraveghere si masurile care se vor lua pentru punerea in aplicare a legii se numara printre initiativele Beijing 2022.

Acordul, denumit "Initiativa libera fara tutun", se va aplica in toate locurile inchise unde publicul are acces - arene sportive, Sat Olimpic, baruri, restaurante, autovehicule atc.

Se spera ca initiativa va contribui la abordarea preocuparilor legate de fumat in China dupa ce oficialul departamentului de sanatate a declarat ca 180 de milioane de copii din tara au avut de suferit din cauza fumatului pasiv.

De asemenea, sa afirmat ca 6,8 la suta dintre adolescentii chinezi fumeaza.

Publicitatea produselor de fumat a fost interzisa din 1988.

Galerie foto