You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Seminarul de la Minsk al sefilor de misiune, punct cheie in pregatirea celei de a doua editii a Jocurilor Europene

Reprezentanti din 49 din cele 50 de tari europene care vor participa la cea de-a doua editie a Jocurilor Europene programate a se desfasura anul viitor, in perioada 21-30 iunie, la Minsk, au fost prezenti  la Seminarul sefilor de misiune care a avut loc zilele trecute in capitala Republicii Belarus. Din partea Romaniei au participat  Florin Misca, secretar general adjunct al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) - sef de misiune, Dragos Tataru si Florin Gurbanescu, experti COSR - adjuncti ai sefului de misiune.

Seminarul a acoperit o gama larga de subiecte, printre care conditiile de acreditare, programul sportiv, sistemul de calificare, conditiile de cazare si masa, Satul Sportivilor, facilitatile oferite de Jocuri, reglementarile vamale, sistemul de transport, tehnologiile informationale si de securitate, problemele de marketing si publicitate, ceremoniile oficiale, programul de voluntari, problemele anti-doping, servicii medicale si multe altele.

George Katulin, directorul executiv al Comitetului de Organizarea a Jocurilor Europene (MEGOC), a declarat: "Vizita sefilor de misiune este unul dintre evenimentele cheie ale programului de pregatire pentru orice eveniment sportiv pe scara larga, care are loc cu mai putin de un an inainte de  inceperea intrecerilor. Noi am prezentat reprezentantilor Comitetelor Nationale Olimpice Europene rapoarte pe diferite domenii de activitate, pentru ca principala sarcina a expertilor prezenti la  Seminar este obtinerea de informatii cat mai detaliate pentru a le putea asigura sportivilor o sedere confortabila in Belarus, astfel incat sa poata obtine cele mai bune rezultate. Raspunsul lor este foarte important pentru noi, iar sfaturile si sesizarile lor ne vor ajuta la rezolvarea problemelor existente, personalizate pentru fiecare Comitet National Olimpic in parte”. George Katulin a dat cateva exemple: "Echipa germana, de pilda, va fi una dintre cele mai mari, asa ca va fi interesata de toate detaliile, in timp ce reprezentantii altor tari se vor concentra mai mult doar pe sporturile unde au reprezentanti".

Participantii la Seminar au vizitat cele 12 baze sportive care vor gazdui competitiile din 2019, precum si alte locatii importante cum ar fi  Satul Sportivilor si hotelurile acreditate, pentru a-si face o idee despre traseele si timpii necesari pentru a se deplasa intre diferitele locatii si mai ales despre facilitatile disponibile la aceste baze sportive. Un amanunt importat sesizat de cei prezenti a fost ca toate cele 12 locatii, dintre care zece sunt arene deja existente, se afla la maximum 30 de minute de mers cu masina de Satul Sportivilor.

Expertii Comitetului Olimpic European (EOC), inclusiv consultantul sportiv EOC Makis Asimakopoulos si consultantul senior EOC Pierce O'Callaghan au acordat consultanta pe toata perioada Seminarului .

Peste 4.000 de sportivi din 50 de tari sunt asteptati sa concureze la 15 sporturi, 23 de discipline sportive, rezultatele obtinute in competitiile la zece dintre acestea urmand a conta pentru calificarea la Jocurile Olimpice de vara  din 2020, de la Tokyo.

Galerie foto