You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Alegerea orasului italian candidat la organizarea JO de iarna din 2026 a fost amanata

Intentia Italiei de a gazdui Jocurile Olimpice si Paralimpice de iarna din 2026 a primit sprijinul oficial al Comitetului National Olimpic (CONI), insa decizia asupra orasului care va intra in cursa pentru organizarea intrecerilor olimpice a fost amanata.

In cursa se afla localitatile Milano, Torino si Cortina d'Ampezzo, iar alegerea finala va apartine Adunarii Generale CONI care se va reuni pe 1 august a.c. sau 10 septembrie a.c..

Stabilirea datei AG  depinde de cat de repede un comitet de evaluare coordonat de Carlo Mornati, secretarul general al CONI, va putea evalua cele trei orase concurente si intocmi un raport, dupa examinarea in detaliu a celor trei studii de fezabilitate.

Comitetul de evaluare a promis sa studieze "motive strategice" pentru fiecare oferta, precum si un apel international, un raport cost / beneficiu, planuri de mostenire, consiliul municipal si un sprijin politic mai larg provincial sau regional.

Candidatura italiana este considerata din ce in ce mai importanta, dupa modul in care s-au prabusit potentialele candidate din  Elvetia si Austria, in ultimele saptamani.

Galerie foto