You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Morghan King si Albeiro Figueroa, Modele Sportive pentru participantii la JOT Buenos Aires 2018

Federatia Internationala de Haltere (IWF) si Comitetul International Olimpic (CIO) i-au desemnat pe Morghan King, din Statele Unite ale Americii, si Oscar Albeiro Figueroa Mosquera, din Columbia, sa indeplineasca rolul de Modele Sportive (ARM) pentru participantii la JOT Buenos Aires 2018

"Prin crearea Jocurilor Olimpice de Tineret, CIO si-a asumat misiunea de a organiza un eveniment sportiv care educa, angajeaza si motiveaza tinerii din intreaga lume sa joace un rol pozitiv si activ in comunitatile lor", se arata intr-un comunicat al IWF. "IWF este incantat ca acesti doi sportivi exceptionali se vor alatura familiei olimpice din Buenos Aires si vor contribui la activitatile "Learn & Share " create de CIO si Comitetul de organizare a JOT Buenos Aires. Cei doi vor servi drept exemple demne de urmat  pentru tinerii olimpici care vor concura in competitia din Argentina. Sprijinul pe care il vor oferi in timpul Jocurilor Olimpice de Tineret se va concentra pe cunoastere prin activitati educationale si ateliere de lucru”.

Morghan King, care Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 cu o smulgere de 83 kg a stabilit un nou record al SUA  in limitele categoriei 48 kg, a  declarat ca este onorata sa fie un model al sportului la Jocurile Olimpice de Tineret. "Astept cu nerabdare sa vorbesc cu copiii despre ceea ce inseamna sa muncesti din greu, continuu, pentru a putea obtine tot ce-ti pui in minte. A concura la Jocurile Olimpice de Tineret este o realizare incredibila si sunt incantata sa sarbatorim sportivii de top din toata lumea. Drumul spre Jocurile Olimpice nu este niciodata usor, dar cand faci parte din comunitatea olimpica trebuie sa ne sprijinim unul pe celalalt si sa ne incurajam reciproc, indiferent de varsta”.

Oscar Albeiro Figueroa Mosquera a inceput sa practice halterele la varsta de 10 ani si a devenit unul dintre cei mai valorosi sportivi din tara sa. A concurat la patru editii ale Jocurilor Olimpice si a cucerit medalii de argint si aur in limitele categoriei 62 kg, la Londra 2012, respectiv Rio 2016, fiind singurul halterofil medaliat olimpic din Columbia. " Este o mare satisfactie sa nu faci doar istorie in sportul tau, ci si sa-i inspiri pe altii sa-si indeplineasca visele, sa construiasca un viitor mai luminos pentru sport si pentru ei insisi”.

Galerie foto