• BCR

Stiri

10 iulie 2018 A fost finalizata fundatia noii arene de patinaj viteza pentru Beijing 2022

Fundatia noului patinoar unde se vor disputa intrecerile de patinaj viteza din cadrul  Jocurilor Olimpice de iarna din 2022, de la Beijing, a fost finalizata, deoarece oficialii au promis ca arena va reprezenta o mostenire durabila pentru Capitala Chinei.

Lucrarile de constructie ale Ovalului National de patinaj viteza, supranumit "Ice Ribbon" datorita formei sale deosebite care te duce cu gandul la unduirea unei panglici, au inceput in aprilie 2017 si este programat sa fie finalizate in 2019.

Wu Xiaonan, vicepresedintele companiei de administrare a activelor din Beijing, a salutat progresele realizate la viitoarea baza sportiva.

"Va fi una dintre sarcinile noastre viitoare majore de a mentine coexistenta dintre patinajul  viteza si celelalte sporturi pe gheata", a spus el.

Lucrarile de constructie vor cuprinde instalarea a 22 arcade luminoase separate, sau panglici, care se vor deplasa in exterior, simbolizand viteza si anul in care au loc Jocurile Olimpice de la Beijing.

Oficialii federatie internationale de patinaj (ISU) au apreciat stadiul lucrarilor la noul patinoar  national. "Ne confruntam cu o situatie foarte norocoasa, deoarce fiind disponibil cu doi ani inaintea Jocurilor, patinoarul va oferi cea mai buna oportunitate de a crea conditii optime de competitie", a declarat vicepresedintele ISU Tron Espeli.