• BCR

Stiri

9 iulie 2018 Mihai Covaliu a participat la sedinta Comitetului Executiv al Federatiei Mondiale de Sah

Astazi la Bucuresti a avut loc intrunirea Comitetului Executiv al Federatiei Mondiale de Sah (FIDE). Evenimentul s-a desfasurat la Sala Panoramic a hotelului Marshal Garden si s-a bucurat de prezenta a numeroase personalitati din lumea sahului mondial si nu numai.

Alaturi de cei 25 de membri ai executivului, reprezentand diferite federatii nationale, s-au aflat Directorul Executiv al FIDE, Giorgios Makropoulos, Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Mihai Covaliu, Presedintele Federatiei Romane de Sah Sorin Iacoban si Primarul Sectorului 5, Daniel Florea. La eveniment a participat, ca invitat special, si Arkady Dvorkovich, presedintele Comitetului de Organizare a Cupei Mondiale din Rusia 2018.

In cadrul evenimentului, presedintele COSR Mihai Covaliu a purtat discutii si cu Abraham N. Tolentino, secretarul general al FIDE, care este si presedintele Comitetului Olimpic din Filipine.

Romania gazduieste pentru prima data in ultimii 15 ani sedinta a Comitetului Executiv al FIDE. Intrunirea de la Bucuresti este cu atat mai importanta cu cat ea este ultima inaintea adunarii generale de alegeri a acestui for, care va avea loc in luna septembrie a acestui an la Batumi (Georgia), cu ocazia Olimpiadei de Sah a FIDE.