You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Metrou usor pe bulevardul Van Nuys, in perspectiva Los Angeles 2028

Oficiali din cadrul transporturilor publice din Los Angeles au dat publicitatii intentia de a construi un tren usor, pe un traseu de 9,2 mile (14,806 km), care sa fie dat in folosinta cu un an inaintea Jocurilor Olimpice - LA 2028.

Proiectul coridorului de tranzit de la San Fernando Valley va funcționa de-a lungul bulevardului Van Nuys și va conecta numeroase artere importante de transport din Vale, inclusiv linia Orange și linia de cale ferata Sepulveda Transit Corridor.

Lucrarile sunt programate sa  inceapa in 2021 sau 2022 si sa se incheie in 2027, decizia constructiei fiind luata dupa mai multe luni de dezbateri. “Linia de metrou usoara este cea mai buna solutie”, a spus Kenn Philips, presedinte si director executiv al The Valley Economic Alliance, si se inscrie intr-o serie de proiecte din programul “Twenty-Eight by ‘28”  (douazecisiopt pana in 28), care includ lucrari de amenajare a drumurilor, precum si piste de biciclete si trasee pietonale. Un numar de 17 proiecte au ca termen 2028, iar alte opt “aspirante” vor avea scadenta ulterioara.

Eric Garcetti, primarul orasului Los Angeles si totodata seful Comisiei de gestiune a metroului a afirmat: “Faptul ca am castigat organizarea JO 2028 ne da sansa sa re-imaginam Los Angeles-ul  si sa ne punem intrebarea ce lasam mostenire generatiilor viitoare. Twenty eight by’28 ne va ajuta sa concepem progresul dorit pana la Jocuri. Aceasta initiativa este o oportunitate de a valorifica puterea Miscarii Olimpice pentru a transforma in realitate viitorul nostru in infrastructura”.

Galerie foto