You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Graz a iesit din cursa pentru gazduirea Jocurilor Olimpice si Paralimpice de iarna din 2026

Comitetul Olimpic Austriac (OOC) a anuntat ca localitatea Graz s-a retras din cursa pentru gazduirea Jocurile Olimpice si Paralimpice de iarna din 2026 din cauza lipsei de sprijin sau angajament politic din partea Guvernului provincial din Styria.

Succesul candidaturii  Graz urma sa fie determinat de un referendum la nivelul  provinciei Styria, aprobat de Parlamentul de Stat la inceputul acestei saptamani.

Graz, cel de-al doilea oras ca marime din Austria, si-a exprimat intentia de a gazdui JO din 2026 in mod surprinzator la inceputul acestui an, dupa ce Innsbruck a iesit din cursa in urma unui referendum esuat in 2017.

In urma acestei retrageri, in cursa pentru organizarea JO din 2026 au ramas cinci posibile candidaturi: Calgary, in Canada, Sapporo, in Japonia, Erzurum, in Turcia, Stockholm in Suedia, Milano, Torino si Cortina d'Ampezzo, in Italia.

Nu ar fi exclus ca, in extremis, orasul Barcelona, care de curand si-a exprimat intentia de a studia o posibila sansa de a candida la organizarea JO de iarna, sa intre in cursa pentru gazduirea JO din 2026

O decizie finala privind cine va gazdui Jocurile va fi luata de Comitetul International Olimpic anul viitor.

Galerie foto