You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Wimbledon, ultimul turneu de tenis unde juniorii romani pot obtine puncte in perspectiva calificarii la JOT Buenos Aires 2018

Intreaga atentie a iubitorilor de tenis se indreapta in aceste zile asupra turneului de tenis de la Wimbledon, al treilea turneu de Grand Slam al anului, nu numai pentru ca Simona Halep, numarul 1 mondial in clasamentul WTA, si Mihaela Buzarnescu (28 WTA) vor evolua in turul al treilea, ci si pentru ca trei juniori romani pot obtine puncte importante in perspectiva calificarii la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires din octombrie anul acesta.

Incepand de maine, pe tabloul principal al juniorilor vor evolua Cristian Filip Jianu, locul 13 in clasamentul mondial ITF al juniorilor, Stefan Palosi (nr. 76 ITF) si Andreea Prisacariu (nr. 46 ITF), medaliata cu bronz la dublu, alaturi de Selma Stefania Cadar, la FOTE Tbilisi 2015.

Cristian Filip Jianu, jucatorul roman de tenis care anul trecut, la nici 16 ani, a fost cooptat in echipa de Cupa Davis a Romaniei contra Austriei, desemnat cap de serie nr 13 la Wimbledon, va evolua in primul tur contra lui Deney Wassermann (Olanda), in timp ce Stefan Palosi va intalni un sportiv din calificari.

In competitia fetelor, Andreea Prisacariu o va intalni pe  Naho Sato (Japonia), cap de serie nr.12.

Jucatorii de tenis care vor participa la JOT Buenos Aires 2018 vor fi desemnati in functie de locurile ocupate in clasamentele mondiale ITF ale juniorilor si ierahiile mondiale ale profesionistilor ATP, la masculin, respectiv WTA, la feminin, la data de 16 iulie a.c.

Atat la fete cat si la baieti, primii 12 sportivi din clasamentul mondial ITF al juniorilor, vor primi cate un loc la JOT Buenor Aires 2018 . Acestora li se vor adauga inca 10 sportivi care vor indeplini urmatoarele criterii – sportivi din TOP 450 ATP, sau sportive clasate in TOP 200 WTA, sau urmatorii cei mai bine 10 sportivi clasati in ierarhia mondiala ITF a juniorilor.

Fiecare Comitet National Olimpic (CNO) are dreptul sa participe cu maximum patru sportivi – doua fete si doi baieti.

Galerie foto