You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Milano, Torino si Cortina d’Ampezzo au depus studiile de fezabilitate pentru candidatura la JO din 2026

Cele trei orase italiene - Milano, Torino si Cortina d’Ampezzo au depus la Comitetul National Olimpic Italian (CONI) studiile de fezabilitate pentru a candida la Jocurilor Olimice de iarna din 2026. Cele trei candidaturi vor fi analizate de CONI, care urmeaza sa se consulte cu autoritatile guvernamentale pentru a se lua o decizie formala pe 10 iulie 2018.

Deocamdata nu exista semnale ca s-ar fi reusit o candidatura comuna, desi incercari s-au facut in plan sportiv si politic.

S-ar parea ca, totusi, demersul italian pentru candidatura are sanse la Comitetul International Olimpic (CIO), dupa retragerea orasului Sion (Elvetia), ca urmare a referendumului negativ de luna trecuta si previziunilor similare legate de Graz si Calgary.

CONI a declarat: “Comitetul National Olimpic Italian a primit, conform termenului stabilit, studiile de fezabilitate privind organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna din 2016. Documentele vor fi aduse in atentia Consiliului National pentru demersurile subsecvente de urmat la Comitetul International Olimpic (CIO), conform Chartei Olimpice”.

Milano nu a organizat niciodata o editie a Jocurilor Olimpice si a propus sa gazduiasca probele de schi alpin si combinata nordica la Valtelline – la 140 km la nord.

Torino ar repune in functiune multe din bazele folosite la JO din 2006, inclusiv probele de schi nordic, la Pragelato, schi alpin, la Sestriere si renovarea pistei de sanie de la Cesana.

Cortina afirma ca tot procesul de candidatura se va ridica la 380 milioane Euro, cu baze de concurs in diferite parti ale Dolomitilor. Cortina insasi va gazdui probele de schi alpin si bob-sanie.

Graz (Austria), Calgary (Canada), Sapporo (Japonia), Erzurum (Turcia) si Stockholm (Suedia) raman inca potentiale candidate pentru Jocurile din 2026.

Decizia va fi luata la anul.

Galerie foto