You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Mostenirea Londra 2012, apreciata in Camera Comunelor

Richard Caborn  - ministrul britanic al sportului in 2005, cand Londra a primit organizarea Jocurilor Olimpice desfasurate in 2012 – a facut o prezentare a beneficiilor de a fi fost gazda celei mai importante competitii sportive a lumii. In centrul atentiei a fost  Sheffield Olympic Legacy Park si a fost tinut in fata membrilor parlamentului si reprezentanti ai administratiei publice britanice.

S-a accentuat faptul ca, in momentul de fata, la sase ani dupa incheierea intrecerilor, Olympic Park “pune activitatea fizica la inima Serviciului National de Sanatate”, parcul din South Yorkshire incorporand o scoala, un stadion comunitar, piste si pasaje pentru ciclisti.

Baza atrage sportivi de top si sportivi profesionisti, dar lasa loc si pentru educatie, formarea de noi deprinderi si talente, cercetare in domeniul santatii si sportului. Mai mult, in perimetrul Olympic Park vor functiona un Centru pentru Tehnologia Sanatatii Infantile si un Centru de Reabilitare si Inovare.

 “Cand am castigat dreptul de a organiza JO 2012, ne-am pus in primul rand problema sa dezvoltam o mostenire cu impact in primul rand pentru starea de bine a natiunii si in al doilea rand, cum putem folosi puterea Olimpismului si a sportivilor de elita pentru a schimba comportamentul social si pentru a imbunatati stilul nostru de viata”, a explicat Richard Caborn, efectele benefice pe termen lung, ale mostenirii Londra 2012.

Galerie foto