You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Aeroporturile japoneze au nevoie de mai multi inspectori de securitate inainte de Tokyo 2020

Aeroporturile japoneze se confrunta cu dificultatea de a pastra un numar suficient de inspectori de securitate inainte de Cupa Mondiala de Rugby din 2019 si Jocurile Olimpice si Paralimpice de la Tokyo 2020.

Potrivit lui Kyodo News, multi angajati isi parasesc pozitiile, iar acest lucru da nastere unor preocupari crescande fata de masurile de antiterorism si securitate inainte de cele doua evenimente sportive majore in timpul carora este estimat ca numarul vizitatorilor straini in Japonia sa atinga cote record.

"Ne confruntam cu o problema serioasa, in conditiile in care pana la 30 la suta dintre ofiterii de securitate care lucreaza pe frontul de securitate al aeroportului pleaca", a declarat Makoto Natsume, presedinte si director executiv al Aeroportului International Narita Corp, in cadrul unei conferinte a ofiterilor de aeroport din Asia.

"Inainte de 2020, asigurarea fortei de munca, atat in ceea ce priveste calitatea, cat si cantitatea, este o problema serioasa. Vreau sa imbunatatim conditiile de munca ale angajatilor pentru a reduce numarul celor care renunta la munca pe aeroporturi.

"Aeroporturile ca intreg trebuie sa recunoasca importanta inspectorilor.

"Progresul in tehnologie si robotica poate compensa lipsa fortei de munca pana intr-un punct, pentru ca in cele din urma doar oamenii pot oferi clientilor servicii sigure si confortabile".

Datele din cadrul Ministerului Transporturilor au inregistrat, intre 2011 si 2015, o crestere de 20 la suta de traficului pe aeroporturile din Japonia.

Galerie foto