• BCR
  • Groupama

Stiri

26 iunie 2018 A 70-a aniversare a Declaratiei drepturilor omului, sarbatorita de presedintele CIO, la Inaltul Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului

Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), a sarbatorit cea de-a 70-a aniversare a Declaratiei Drepturilor Omului cu Zeid Ra`ad Al Hussein, Inaltul Comisar al Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului, in cadrul unei reuniuni speciale a ONU de la Geneva, Elvetia.

Pentru a marca etapa istorica, Inaltul Comisar Zeid Ra`ad Al Hussein l-a invitat pe presedintele Bach la sediul Organizatiei Natiunilor Unite pentru o dezbatere publica. Impreuna cei doi lideri au vorbit despre modul in care sportul poate construi si apara drepturile omului.

Presedintele Bach a spus publicului ca "universalitatea" a fost fundamentala pentru Jocurile Olimpice. „In Jocurile Olimpice aveti intreaga lume impreuna intr-un singur loc, la un moment dat, iar responsabilitatea noastra este foarte clara - de a asigura respectarea Chartei Olimpice, care include drepturile omului, in timpul Jocurilor Olimpice si in toate actiunile noastre. Acolo, trebuie sa cream instrumentele potrivite pentru a contribui la unul dintre drepturile fundamentale ale omului si la pace. Lumea politicii nu se poate astepta insa ca noi sa schimbam sau sa rezolvam problemele pe care politica nu le-a putut rezolva de secole”.

Presedintele Bach a punctat ca sportul vizeaza respectul. „Respect pentru altii, respect pentru reguli, respect pentru tine si respect pentru colegii tai”.

La randul sau, Inaltul Comisar a afirmat ca, pe masura ce a crescut, pentru el sportul a fost „unul dintre pilonii cheie ai educatiei” si a declarat ca CIO si ONU „se straduiesc impreuna sa imbunatateasca lumea”.