You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Ideea instalarii unor gondole pe litoralul din Yokohama, sustinuta de Guvernul Municipal, in perspectiva Tokyo 2020

Guvernul Municipal Yokohama a sustinut planurile de a construi gondole in oras, pe malul marii, inainte de Jocurile Olimpice si Paralimpice din Tokyo, din 2020, in speranta ca acestea vor atrage turistii in orasul aflat la 40 de kilometri sud de capitala Japoniei, in timpul Jocurilor de peste doi ani.

Senyo Kogyo Co., producatorul de distractii cu sediul in Osaka care opereaza parcul tematic Yokoohama Cosmo World, a dezvaluit ca intentioneaza sa construiasca o retea de cabluri aeriene care sa se intinda pe aproximativ 600 de metri, intre statia JR Sakuragicho si cartierul Minato Mirai 21.

O data exacta a finalizarii nu a fost anuntata, dar Senyo Kogyo sustine ca gondolele ar trebui sa ofere vizitatorilor o priveliste placuta asupra tarmului si orizontului din Yokohama.

Shogo Takashima, directorul executiv al filialei Senyo Kogyo din Tokyo, a afirmat ca gondolele nu vor fi pur si simplu un mijloc de transport, ci vor fi un mijloc de „promovare a turismului”.

Stadionul Yokohama de 30.000 de locuri a fost ales principalul loc pentru evenimentele de baseball si softball la Jocurile Olimpice din 2020.

In plus, Stadionul International Yokohama va fi destinat gazduirii meciurilor de fotbal din timpul Tokyo 2020.
Un plan similar, folosind gondolele, a fost lansat in capitala Marii Britanii, inainte ca Londra sa organizeze Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2012.

Planul lor este unul dintre cele noua propuneri de noi sisteme de transport care au fost propuse de sectorul privat dupa ce guvernul municipal a cerut firmelor sa prezinte idei pentru un plan de renovare al tarmului.

Celelalte proiecte includ autobuze pe apa, autobuze deschise si o retea mai extinsa de cabine suspendate pe cabluri aeriene, care leaga statia JR Yokohama si Pier Yamashita.

Keita Matsui, directorul Biroului pentru Dezvoltare Urbana a Guvernului Municipal, a pretins ca design-ul, impreuna cu proiectele in curs de desfasurare, cum ar fi un serviciu de imprumutare a bicicletelor si reinnoirea Shinko Pier, vor face calatoria in jurul Yokohama mai placuta.

Potrivit unor statistici lansate luna trecuta, Yokohama a atras 36,3 milioane de turisti in 2017, iar orasul portuar doreste sa câstige mai mult pe masura ce se apropie Tokyo 2020.

Gondolele nu sunt fara precedent in oras.

In 1989, o gondola a functionat temporar pentru Expozitia Exotica Yokohama, o expozitie urbana din districtul Minato Mirai 21.

Galerie foto