You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Romania, o medalie de aur si doua de argint la FONT Albena 2018

Delegatia Romaniei a cucerit trei medalii - o medalie de aur, la baschet masculin 3x3 si doua de argint, la baschet feminin 3x3 si volei feminin pe plaja si s-a clasat pe locul 5 la volei masculin pe plaja, la cea de a XI-a editie a Festivalului Olimpic National pentru Tineret  (FONT) „Sperante Olimpice”, competitie organizata de Comitetul Olimpic Bulgar, in localitatea Albena..

Intrecerile au fost destinate tinerilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani, in programul competitional fiind incluse sapte sporturi si discipline sportive: atletism, baschet 3x3, volei pe plaja, lupte pe plaja, fotbal, inot si tenis de masa.

Romania a participat in intrecerile de baschet 3x3 (baieti si fete) si in cele de volei pe plaja (baieti si fete), delegatia fiind alcatuita din 14 sportivi si trei antrenori.

La baschet, echipa Romaniei a fost formata din patru fete – Stefania Patricia Catinean, Ilinca Sofia Paun, Anamaria Pop, Livia Mara Moraru si patru baieti – Victor Bogdan, Robert Ionut Nanu, Radu Cristian Petrescu, Luca Mihail Vasile, insotiti de antrenorii Victor Constantin si Carmin Artemie Popa.

La volei, echipa Romaniei a fost alcatuita din trei fete – Diana Denisa Dumitru, Andreea Daniela Iancu, Alexia Mihut, si trei baieti – Balasz Csiszar, Bogdan Beiu, Eduard Popa, insotiti de antrenorul Dan Mihai Jitaru.

Florin Gurbanescu, expert sportiv in cadrul Comitetului Olimpic si Sportiv Roman a fost Seful de Misiune al Romaniei la FONT Albena 2018.

Galerie foto