You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Jaguarul #Pandi, mascota JOT Buenos Aires 2018

Organizatorii editiei din acest an a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) care vor avea loc la Buenos Aires in perioada 6-18 octombrie au anuntat mascota oficiala a competitiei denumita  #Pandi! Simpatica figurina reprezinta un jaguar, una dintre cele mai emblematice specii de pisici salbatice intalnite in partea de nord a Argentinei.

Potrivit gazdelor, #Pandi simbolizeaza dorinta ca JOT Buenos Aires 2018, prima editie a unei competitii olimpice unde numarul participantilor de sex feminin va fi egal cu al celor de sex masculin, sa serveasca drept sursa importanta de inspiratie pentru a construi o lume mai buna prin sport.

"La fel cum tinerii sportivi dau tot ce pot pentru a se califica la Jocuri, mascota Buenos Aires 2018 isi propune sa inspire tinerilor puterea transformatoare a olimpismului si sportului", a declarat Gerardo Werthein presedintele Comitetului de Organizare al lui Buenos Aires.

Mascotele olimpice de tineret joaca un rol fundamental in raspandirea mesajului evenimentului si a valorilor olimpice - prietenie, respect si excelenta,  in randul diferitelor medii sociale, dar  in special a tinerilor fani si a sportivilor.

Jaguarul care traieste in regiunea nordica a Argentinei este o specie pe cale de disparitie, iar prin alegerea acestuia ca mascota a JOT Buenos Aires 2018, organizatorii competitiei spera sa creasca gradul de constientizare a oamenilor cu privire la riscul disparitiei totale a speciei.


Galerie foto