• BCR

Stiri

14 iunie 2018 CIO a lansat clipul #Unitedby Olympism pentru a marca a 70-a aniversare a Zilei Olimpice

Pe data de 23 iunie 2018 se vor implini 70 de ani de la prima celebrare Olympic Day ( Ziua Olimpica), iar pentru a marca aceasta aniversare, Comitetul International Olimpic (CIO) a lansat videoclipul denumit #Unitedby Olympism. Prin materialul video se incearca definirea olimpismului si se subliniaza faptul ca acesta este o filozofie a vietii care reuneste sportul, cultura si educatia in beneficiul omenirii.

#United By, lansat pentru a sarbatori puterea Valorilor Olimpice - Excelenta, Prietenie si Respect - in fiecare parte a vietii si pentru a oferi o lume mai buna acum si pentru generatiile viitoare, arata lumii rolul pe care Miscarea Olimpica il poate juca in deschiderea usilor pentru pace si cum sportul poate construi poduri si aduce oamenii impreuna.

O dovada incontestabila a fost defilarea, impreuna, a delegatiilor Republicii Coreea si a Republicii Populare Democrate Coreene la Jocurile de iarna PyeongChang 2018.Pentru a continua cresterea gradului de constientizare a Olimpismului, CIO va lansa, de asemenea, primul Forum Olimpismul in Actiune (FOiA) la Buenos Aires, in Argentina, in zilele de 5 si 6 octombrie 2018. OiAF va reuni reprezentanti din intreaga Miscare Olimpica si societate, in general, pentru a deschide noi dialoguri, pentru a discuta despre provocarile globale si pentru a impartasi experientele inovatoare cu scopul de a mobiliza in continuare sportul pentru a crea o lume mai buna.

Pentru a afla mai multe despre Jocurile Olimpice in actiune, vizitati sectiunea de aici https://www.olympic.org/olympism-in-action

Oricine doreste sa se implice are posibilitatea folosind hashtag-urile relevante #unitedby #olympicday si impartasind momentele olimpice si sportive preferate, totul intr-un efort de a ajuta la raspandirea valorilor olimpice si la definirea Olimpismului.