You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Conducatorii COSR au inmanat premii castigatorilor Cupei MAE

Castigatorii Cupei MAE 2018, competitie care s-a desfasurat la fotbal, baschet, badminton, tenis de camp, tenis de masa, sah, ciclism si golf, ajunsa la cea de-a XVI-a editie, au fost sarbatoriti in cadrul unei festivitati de premiere care a avut loc la Clubul Diplomatic. 
La ceremonie au fost prezenti Teodor Melescanu, ministrul afacerilor externe, Mihai Covaliu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), George Boroi, secretarul general al COSR, Tomnita Michaela Florescu, viceprimar al Primariei Municipiului Bucuresti, Oana Zaharia, directorul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic, reprezentanti ai federatiilor sportive si ai sponsorilor evenimentului.

„Doresc sa-i felicit pe toti participantii care s-au inscris la competitiile sportive din acest an – anul acesta am avut peste 300 de competitori din 27 de tari. Ati dat dovada de fairplay, colegialitate, determinare si profesionalism. Am inteles de la colegii mei organizatori ai traditionalului eveniment de diplomatie publica ca toti ati avut atitudine de invingatori, chiar daca pe podium nu exista decat un loc intai. De aceea, consider ca toti cei de fata sunteti invingatori pentru ca ati onorat sportul in adevaratul sens al cuvantului”, a spus ministrul Teodor Melescanu.

Presedintele COSR a remarcat la randul sau ca sportul si diplomatia au fost dintotdeauna si inca sunt primii ambasadori ai unei tari. „Credem cu tarie ca regasim, atat in domeniul sportului, cat si in cel al diplomatiei, Valorile Olimpice - traditie, pasiune, respect, excelenta, mandrie nationala, valori pe care  trebuie sa le transmitem mai departe, pentru a avea o societate mai sigura, mai sanatoasa, atat din punct de vedere fizic, cat si spiritual. Atat sportivii, cat si ambasadorii reprezinta o intreaga natiune prin prezenta lor la diversele evenimente internationale, ei contribuind la bunul renume al tarii pe care o reprezinta. Respectul pentru aceste persoane deosebite, trebuie sa se manifeste si fata de echipa care lucreaza impreuna cu ele si care ii sustine temeinic in activitatea lor. In momentul de fata, cred ca cel mai cunoscut ambasador al Romaniei este Simona Halep, jucatoarea de  tenis, care ne onoreaza nu doar cu trofeul recent castigat la Roland Garros in anul Centenarului Marii Uniri, ci si cu mentinerea sa pe prima pozitie in clasamentul WTA de mai bine de 32 de saptamani”, a spus Mihai Covaliu.

Presedintele COSR si secretarul general al COSR, impreuna cu celelalte oficialitati prezente la eveniment, au inmanat premiile castigatorilor.

Galerie foto