You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Editia 2017-2018 a Gimnaziada s-a incheiat cu festivitatea de premiere a handbalistelor

Cea de-a treia editie a Gimnaziadei, competitia sportiva scolara sustinuta de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), alaturi de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si zece federatii nationale ale sporturilor implicate, s-a incheiat cu festivitatea de premiere a celor mai valoroase echipe de handbal feminin care s-au intrecut in Faza Finala.

La evenimentul care a avut loc la Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic Sportiv „Sydney 2000” din Izvorani, baza sportiva unde in premiera s-au disputat toate finalele Gimnaziadei, au fost prezente o serie de personaliati ale sportului romanesc  - Mihai Covaliu, presedintele COSR, Steluta Luca, una dintre cele mai mari jucatoare din istoria handbalului romanesc, detinatoare a recordului de titluri de campioana nationala in Romania, in prezent vicepresedinte al federatiei romane de specialitate, Crina Pintea, actuala componenta a nationalei feminine, care o sustinut-o din tribune pe sora sa Andreea Ailincai, componenta a echipei Colegiului Energetic Ramnicu Valcea care la final a castigat competitia.

Mihaela Tivadar, fosta coechipiera a Stelutei Luca in echipa care in 2005 a cucerit argintul la Campionatul Mondial din Rusia, a fost de asemenea prezenta la competitie, dar in calitate de antrenor al echipei LPS Brasov, castigatoarea Regiunii Centru, clasata pe locul al doilea la finalul acestei editii a Gimnaziadei.

Intr-o atmosfera de veselie si bucurie, Mihai Covaliu si Steluta Luca au oferit medaliile componentelor  echipelor care au urcat pe podiumul de premiere.

Echipele care au urcat pe podiumul de premiere la handbal  feminin:
Locul I – Colegiul Energetic din Ramnicu Valcea - Regiunea Sud Vest;
Locul II –Liceul cu Program Sportiv din Brasov (Brasov) - Regiunea Centru;
Locul III –Liceul cu Program Sportiv din Braila (Braila) - Regiunea Sud Est.

Celelalte finaliste: Regiunea Nord Vest: Scoala gimnaziala „Nicolae Iorga” din Baia Mare (Maramures); Regiunea Nord Est: Liceul cu Program Sportiv din Iasi (Iasi); Regiunea Vest: Scoala gimnaziala din Jimbolia (Timis); Regiunea Sud: Scoala gimnaziala  „I.A. Basarabescu”din Ploiesti (Prahova); Regiunea Bucuresti-Ilfov: Scoala gimnaziala nr. 40, din Sector 2 (Bucuresti).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a revenit elevei Bianca Neacsu, de la Colegiul Energetic Ramnicu Valcea si i-a fost inmanata de presedintele COSR.

Aceeasi sportiva a primit din partea federatiei romane de specialitate distinctia “Cel mai bun sportiv al Finalei”.

MEN a oferit premii in bani echipelor clasate pe primele trei locuri.

Toti participantii la Faza Finala a Gimnaziadei 2017-2018 au primit din partea COSR cate un echipament sportiv (trening, tricou, incaltaminte sport, rucsac), iar echipele sportive inscrise in competitie au primit cate un set de mingi de joc.

Galerie foto