You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Satul Olimpic al JOT Buenos Aires 2018, inaugurat oficial

Satul Olimpic al Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) care vor avea loc in perioada 6-18 octombrie a.c.  la Buenos Aires, a fost inaugurat oficial in cadrul unei ceremonii care a avut loc in cartierul Villa Soldati din sudul capitalei argentiniene.

In cadrul festivitatii, Horacio Rodriguez Larreta, primarul din Buenos Aires, a inmanat cheia comemorativa campionilor olimpici Luis Scola (baschet) si Paula Pareto (judo), alaturi de care s-au  aflat alti doi campioni olimpici, ciclistul Madison Walter Pérez si Sebastián Crismanich (taekwondo).

Au mai fost prezenti trei medaliati la Jocurilor Olimpice de Tineret  Fernanda Russo (tir sportiv), Agustina Albertario (hochei pe gheata) si Martina Campi (echitatie), precum si in multe stele aspirante.

"Inaugurez un viitor minunat pentru toti sportivii tineri care se vor bucura de aceasta casa incredibila, care este Satul Olimpic al Tineretului", a declarat Gerardo Werthein, presedintele Comitetului de organizare a JOT Buenos Aires 2018.

In timpul JOT Buenos Aires 2018, in Satul Olimpic vor locui peste  6.286 de persoane, dintre care aproape 4.000 vor fi sportivi, iar restul antrenori si reprezentanti ai federatiilor nationale sportive.
In total, vor fi disponibile 7,016 paturi, precum si facilitati de servire a mesei cu capacitatea de a avea 2300 de locuri.
Dupa JOT Buenos Aires 2018, apartamentele din Satul Olimpic, aflat in cartierul Villa Soldati in sudul Buenos Aires, urmeaza sa fie vandute in rate, cu dobanda redusa. Se preconizeaza ca noii proprietari vor intra in poseria noilor locuinte  in martie - aprilie 2019.

Galerie foto