You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Gimnaziada 2017-2018 - Castigatorii de la fotbal fete si oina baieti premiati de George Boroi si Miodrag Belodedici

George Boroi, secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR) si fostul mare international Miodrag Belodedici au fost prezenti la festivitatea de premiere a castigatorilor Gimnaziadei 2017-2018 de la oina masculin si fotbal feminin, ceremonie gazduita de Sala Polivalenta din incinta Complexului Olimpic Sportiv Sydney 2000 din Izvorani.

Prezent in tribune si la meciul care a decis echipa castigatoare la fotbal Miodrag Belodedici, care acum lucreaza la Departamentul Scouting din cadrul Federatiei Romane de Fotbal (FRF) si se afla in permanenta cautare de tinere talente, a facut poze si a stat de vorba atat cu micile fotbaliste cat si cu finalistii de la oina.

Secretarul general al COSR i-a incurajat pe finalisti sa continue sa faca sport si i-a felicitat pe toti pentru calificarea in Faza Finala a Gimnaziadei, competitia scolara sportiva sustinuta de COSR alaturi de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si cele zece federatii nationale ale sporturilor implicate, calauzita de motto-ul „Invingatorii de azi, campionii de maine”.

Ocupantele  podiumului de premiere la fotbal feminin:

Locul I – Scoala gimnaziala  “Iulia Hatiengu” din Cluj Napoca  (Cluj) - Regiunea Nord Vest;

Locul II – Scoala gimnaziala „Ramnicelu” din Braila (Braila) - Regiunea Sud Est;

Locul III – Scoala gimnaziala nr. 40, din Sector 2 (Bucuresti) - Regiunea Bucuresti-Ilfov.

Celelalte finaliste: Regiunea Nord Est: Liceul tehnologic  "Alexandru Vlahuta" din Sendriceni - Dorohoi (Botosani); Regiunea Sud: Scoala gimnaziala din Brezoaia (Dambovita); Regiunea Sud Vest: Scoala gimnaziala”I. Ghe Duca” din Ramnicu Valcea (Valcea); Regiunea Vest: Scoala gimnaziala  din Simand (Arad); Regiunea Centru: Scoala gimnaziala  „Illies Lajos” din Sovata (Mures).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a revenit Roxanei Mirea de la Scoala gimnaziala “Iulia Hatiengu” din Cluj Napoca.

Din partea MEN, aceleiasi Roxana Mirea a primit distinctia „Golgeterul competitiei”, iar  Mariei Florentina Militaru, de la Scoala gimnaziala nr. 40, din Sector 2 (Bucuresti), a primit trofeul pentru „Cea mai buna speranta”.

FRF a acordat trofee pentru „Cel mai bun portar” – Georgianei Branza de la Scoala gimnaziala „Ramnicelu” din Braila, „Cel mai tehnic jucator” – Roxanei Mirea  si „Cel mai bun jucator al Finalei” – lui Kincso Szekely, de la Scoala gimnaziala  “Iulia Hatiengu” din Cluj Napoca.

Toate echipele calificate in Finala au primit cate un set de sase mingi din partea FRF, iar MEN a oferit premii in bani echipelor clasate pe primele trei locuri.

Premierile au fost realizate de George Boroi, secretarul general al COSR, reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal - Miodrag Belodedici, Mihnea Marsilian Totan, Team Manager lot senioare in cadrul FRF, Ciprian Paraschiv, Director Dezvoltare Fotbalistica FRF si inspectori scolari, reprezentanti ai MEN

Ocupantii podiumului de premiere la oina masculin:

Locul I – Scoala gimnaziala nr. 1 Curcani” (Calarasi) - Regiunea Sud;

 Locul II – Scoala gimnaziala “Matei Basarab” din Turnu Rosu (Sibiu) - Regiunea Centru;

Locul III –Scoala gimnaziala  din Galicea Mare (Dolj) - Regiunea Sud Vest;

Celelalte finaliste: Regiunea Nord Est: Scoala gimnaziala  din Maxut (Iasi); Regiunea Sud Est: Scoala gimnaziala  nr. 1 din Radesti (Galati); Regiunea Vest: Scoala gimnaziala Simand (Arad); Regiunea Nord Vest: Scoala gimnaziala nr. 1 din Dragu (Salaj); Regiunea Bucuresti-Ilfov: Scoala gimnaziala “Mircea Santimbreanu”, din Sector 5 (Bucuresti).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a revenit lui Antonio Stefan de la Scoala gimnaziala nr. 1 Curcani, distinctia fiindu-i oferita de Dumitru Voiculescu, membru in Biroul Federal al forului roman de oina.

Medaliile pentru locul I au fost oferite de George Boroi, medaliile pentru locul II de Alin Paunescu, iar cele pentru locul III de Sergiu Frangulea, reprezentant al  Federatiei Romane de Oina.

Toti participantii la Faza Finala a Gimnaziadei 2017-2018 au primit din partea COSR cate un echipament sportiv (trening, tricou, incaltaminte sport, rucsac), iar echipele sportive inscrise in competitie au primit cate un set de mingi de joc.

Galerie foto