• BCR
  • Groupama

Stiri

15 mai 2018 Marele om de sport Cristian Topescu a incetat din viata

Jurnalistul Cristian Topescu, unul dintre cei mai iubiti, mai admirati si mai respectati oameni de sport din Romania, a parasit aceasta lume, astazi, la varsta de 81 de ani. Cel care, prin comentariile sale a adus in casele romanilor cele mai mari competitii sportive, emotiile si bucuriile marilor sportivi, a intrat in nemurire.

Cristian Topescu a fost nu numai un mare jurmalist si comentator, ci si un om special care a stiut sa insufle tuturor dragostea pentru sport.

Din 1964, cand a devenit reporter sportiv la Televiziunea Romana a participat la nu mai putin de 13 editii ale Jocurilor Olimpice, opt de vara si cinci de iarna, fiind unul dintre cei mai populari comentatori sportivi romani ai tuturor timpurilor.

A avut peste 5.000 de transmisiuni in direct de la Jocurile Olimpice, Campionate Mondiale si Europene.

A publicat peste 200 articole cu subiect sportiv in presa scrisa, precum si volumele "Steaua, performanta si prestigiu" (1988), in colaborare cu Octavian Vintila si "Fair play" (2003).

La sfarsitul anului trecut, dupa ce a primit Colanul Olimpic al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, a lansat cartea „La microfon, Cristian Topescu”, scrisa de  Horia Alexandrescu.

Printre nenumaratele distinctii primite se numara Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler acordat de presedintele Romaniei Klaus Iohannis.

Trupul neinsufletit al lui Cristian Topescu va fi depus maine, joi, intre orele 11:00 si 19:00 in Studioul 2 al Televiziunii Romane.

Condoleante si regrete eterne familiei indoliate!

Odihneasca-se in pace!