You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

La multi ani, CS Dinamo, la cea de-a 70-a aniversare!

Clubul Sportiv Dinamo care a contribuit la palmaresul olimpic romanesc cu 128 de medalii (37 aur, 42 argint, 49 bronz) aniverseaza astazi, 14 mai, 70 de ani de la infiintare.

Pe 14 mai 1948, intr-o cladire de pe strada Lipscani din Capitala, era semnat actul de nastere al clubului sportiv Dinamo, grupare care a animat inca de la inceput sportul romanesc. Initial, Dinamo a pornit la drum cu numai trei sectii - fotbal, sah si tenis de masa, insa clubul s-a dezvoltat permanent, ajungand in prezent la 27 de sectii (inclusiv cele de la Centrul Sportiv Brasov).

La inceputul anilor 50, baza sportiva din Bucuresti, din Soseaua Stefan cel Mare nr. 7-9, a devenit sediul CS Dinamo, un loc emblematic pentru performantele obtinute de sportivii alb-rosii.

In cele sapte decenii de existenta, Dinamo a contribuit la zestrea sportului tricolor cu 1068 medalii la campionatele mondiale (361 aur – 338 argint – 369 bronz) si 1354 medalii la campionatele europene (432 aur – 440 argint – 482 bronz). In vitrina clubului se mai afla zece cupe ale campionilor europeni, dar si alte trofee cucerite la jocurile mondiale universitare sau campionate balcanice.

Dinamo detine recordul de titluri nationale la polo (32), baschet masculin (21), volei masculin (18), volei feminin (20). Handbalul este campioana ultimilor doi ani (14 titluri in palmares), iar fotbalul, exponentul sportului rege, aflat ani buni sub umbrela clubului sportiv, detine 18 titluri nationale. De asemenea, numerosi sportivi de valoare „crescuti” la Dinamo au fost selectionati la loturilor nationale la toate sporturile de echipa.

Dinamo a inseamnat si inseamna o pleiada de mari campioni romani, legende de talie internationala: Elisabeta Lipa, Georgeta Andrunache, Viorica Chermes, Doina Ignat, Constanta Burcica, Elena Georgescu, Liliana Gafencu (canotaj), Ivan Patzaichin, Leon Rotman (kaiac-canoe), Nicolae Linca (box), Nicolae Martinescu (lupte), Mihaela Penes (atletism), Simona Pauca, Marius Urzica, Dan Grecu (gimnastica), Loredana Dinu (scrima), Ion Dumitrescu, Stefan Petrescu, Alin Moldoveanu (tir), Ghita Licu, Valentin Samungi (handbal) si multi, multi altii.

Mihai Covaliu, presedintele COSR: „Sunt fericit si onorat sa urez LA MULTI ANI! Clubului Sportiv Dinamo Bucuresti.
Lacas al marilor campioni tricolori, Dinamo este Clubul care m-a format si mi-a dat incredere. In calitate de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman sunt convins de faptul ca acest club sportiv va duce traditia mai departe, va bucura lumea iubitorilor de sport cu noi victorii, va naste noi campioni nationali, europeni, mondiali si olimpici.”

Galerie foto