You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

COSR prezent la Seminarul Tehnic al Comitetelor Olimpice Europene

In perioada 10-13 mai a avut loc la Belgrad Seminarul Tehnic anual al Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene, unde Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a fost reprezentat de Presedintele Mihai Covaliu si de Secretarul General George Boroi.

Tematica principala a seminarului a fost legata de pregatirile pentru Jocurile Olimpice si, ca element de noutate, formatul clasic al seminarului a fost schimbat cu unul mult mai interactiv, in asa fel incat dezbaterile au acoperit un numar mai mare de puncte de interes care au fost tratate in amanunt, in specical cele legate de necesitatile logistice ale echipelor Olimpice la Jocuri si felul in care cele asigurate de Comitetele Nationale Olimpice (CNO) se imbina cu cele care cad in sarcina comitetelor de organizare ale jocurilor si reglementarea lor de catre Comitetul International Olimpic.

Au fost prezentate in cadrul seminarului si rapoartele de progresie ale pregatirilor pentru urmatoarele editii ale competitiilor importante aflate sub egida Olimpica, respectiv Jocurile Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018, cele doua editii ale Festivalului Olimpic al Tineretului European 2019, cea de iarna de la Sarajevo & East Sarajevo (Bosnia si Herzegovina) si cea de vara de la Baku (Azerbaijan), cea de-a 2-a editie a Jocurilor Europene, Minsk 2019, Jocurile Mondiale de Plaja ale Asociatiei Comitetelor Nationale Olimpice, San Diego 2019 si, bineinteles, Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Asociatia Comitetelor Olimpice Europene a anuntat in cadrul seminarului  si noua componenta a comisiilor sale de specialitate care monitorizeaza activitatile asociatiei. Presedintele COSR, Mihai Covaliu, a fost numit in fruntea Comisiei de Marketing si urmeaza sa-si primeasca in curand sarcinile si directiile de actiune din partea Presedintelui Janez Kocijancic, precum si informatiile necesare ducerii la bun sfarsit a acestor activitati. La randul sau, Secretarul General Adjunct COSR, Florin Misca, va ramane pentru inca un mandat membru deplin al Comisiei de Coordonare a Festivalului Olimpic al Tineretului European.

In adresarea sa catre participantii la seminar, Presedintele Janez Kocijancic a mentionat: "Seminarul este o oportunitate excelenta pentru a ne impartasi cunostintele si experienta. Unul din principalele mele scopuri in fruntea Asociatiei Comitetelor Olimpice Europene este sa mentinem si sa intarim impreuna pozitia Europei ca cel mai puternic continent nu numai din punctul de vedere al rezultatelor sportive, ci si din acela al intelepciunii cu care gestionam sportul."

Galerie foto