• BCR

Stiri

11 mai 2018 Elevii din Iasi, Pitesti si Hunedoara, pe podiumul de la atletism al Gimnaziadei 2017-2018

Un soare bland a imprastiat norii care se adunasera deasupra stadionului din incinta Complexului Olimpic Sportiv Sydney 2000 din Izvorani care a gazduit in premiera Faza Finala a intrecerilor de atletism din cadrul celei de-a treia editii a Gimnaziadei.

Competitia s-a desfasurat intr-o atmosfera frumoasa, sub semnul fair-play-ului si al sportivitatii, sub privirile medaliatelor olimpice Violeta Beclea Szekely, argint in proba atletica de 1500 m la Jocurile Olimpice de la Sydney, in 2000,  si Ionela Tirlea, argint la 400 m garduri la Jocurile Olimpice de la Atena, in 2004.

Ocupantii podiumului de premiere la atletism:
Locul I - Liceul cu Program Sportiv, din Iasi (Iasi) - Regiunea Nord Est:;
Locul II - Liceul cu Program Sportiv “Viitorul”, din Pitesti (Arges) -  Regiunea Sud;
Locul III - Colegiul National "Iancu de Hunedoara", din Hunedoara (Hunedoara) - Regiunea Vest

Celelalte finaliste: Regiunea Sud Est: Scoala gimnaziala "Sf. Apostol Andrei", din Buzau (Buzau); Regiunea Sud Vest: Liceul cu Program Sportiv "Petrache Triscu", din Craiova (Dolj); Regiunea Nord Vest: Liceul cu Program Sportiv, din Cluj Napoca (Cluj); Regiunea Centru: Scoala gimnaziala "Mihai Eminescu", din Alba Iulia (Alba); Regiunea Bucuresti-Ilfov: Scoala gimnaziala nr. 190, din Sector 4 (Bucuresti).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a revenit lui Mihai Radeanu de la Liceul cu Program Sportiv, din Iasi, si a fost inmanata de Violeta Beclea Szekely.

Medaliile pentru locul I au fost oferite de Cristian Potora, inspector scolar la Cluj, iar cele pentru locurile II si III au fost inmante de Violeta Beclea Szekely, respectiv Ionela Tirlea, reprezentante ale COSR.