You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Japonia intensifica eforturile de colectare a argintului pentru medaliile Tokyo 2020

Japonia se confrunta cu un deficit de argint din cauza  deziciei de a folosi doar metalele reciclate pentru medaliile Jocurilor Olimpice si Paralimpice de la Tokyo 2020.

De la inceputul campaniei de colectare a metalelor reciclate a fost stransa jumatate din cantitatea de bronz necesara, dar organizatorii au nevoie de inca de doua ori mai mult argint.

Din acest motiv, oficialii si-au sporit eforturile de a obtine argint prin instalarea de noi puncte de colectare la universitati si oficiile postale din Japonia.

Planul este ca metalul sa fie colectat de la dispozitive electronice mici, cum ar fi telefoanele inteligente, tinand seama ca Japonia de bucura de statutul de tara cu cea mai mare cantitate de  metale pretioase continute in astfel de echipamente.

Potrivit Comitetului de Organizare, sunt necesare cel putin 5.000 de medalii.

Medaliile de argint si de bronz sunt realizate aproape in intregime din argint pur si bronz.

Potrivit regulillor Comitetului International Olimpic, o medalie de aur trebuie confectionata folosind argint ca material de baza, cu cel putin sase grame de aur pur placat pe el.

Aceasta inseamna ca pentru Jocurile Tokyo 2020 sunt necesare aproximativ 10 kilograme de aur si aproximativ 736 kg de bronz, impreuna cu aproximativ 1.230 kg de argint, adica aproape dublu fata de cantitatea de bronz.

Galerie foto