You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO permite Cantonului Valais sa colaboreze cu Sion, potentiala gazda a JO din 2026

In cazul in care localitatea elvetiana Sion va fi aleasa gazda a Jocurilor Olimpice si paralimpice de iarna din 2026, Cantonul Valais va putea face parte dintre co-gazdele competitiei.  Comitetul International Olimpic (CIO) a fost de acord cu propunerea pentru a facilita reducerea costurilor de organizare a evenimentului.

Cantonul de Valais a declarat  pentru CIO ca si-a oferit sprijinul autoritatilor locale din Sion, fiind capabil sa co-semneze contractul gazduire de obicei realizat de orasul selectat pentru a gazdui Jocurile impreuna cu Comitetul National Olimpic respectiv.

Masura marcheaza un pas important in formarea unei oferte puternice de candidatura a localitatii Sion si va ajuta sa distribuie costurile pentru Jocurile Olimpice de Iarna in toata regiunea Valais, astfel incat orasul in sine sa nu ramana cu o povara financiara considerabila.

Oferta de candidatura a Sion include desfasurarea evenimentelor din Valais, precum si din alte cantoane, cum ar fi Berna, Freiburg si Obwalden.