You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Primii campioni ai Gimnaziadei 2017-2018 au fost desemnati la badminton, rugby tag si tenis de masa

Sala Polivalenta din cadrul Complexului Olimpic Sportiv Sydney 2000 de la Izvorani a fost in premiera gazda festivitatii de premiere a primilor castigatori ai celei de a treia editii a Gimnaziadei, competitia scolara sportiva sustinuta de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) alaturi de Ministerul Educatiei Nationale (MEN) si zece federatii nationale ale sporturilor implicate.

Intr-o atmosfera de sarbatoare, pe acordurile “We are the champions”, celebra piesa a trupei Queen, echipele institutiilor de invatamant clasate pe primele trei locuri la badminton, rugby tag si tenis de masa au primit medalii si trofee din partea COSR, diplome si premii in bani de la MEN, prin inspectoratele judetene scolare care s-au ocupat de buna desfasurare a finalelor.

In plus, la sosirea in Complexul de la Izvorani, COSR a oferit tuturor componentilor echipelor participante la Faza Finala a Gimnaziadei, echipamente sportive (trening, tricou, incaltaminte sport, rucsac), precum si mingi de joc tuturor echipelor sportive inscrise in competitie.

La festivitatea de premiere, alaturi de reprezentanti ai inspectoratelor judetene scolare si ai federatiilor nationale sportive, a fost prezent George Boroi, secretarul general al COSR, care le-a strans mainile si i-a felicitat pe toti finalistii pentru rezultatele obtinute, pentru fair-play-ul demonstrat si pentru seriozitatea cu care au concurat.

Ocupantii podiumului de premiere la badminton:
Locul I - Scoala gimnaziala “George Calinescu” din Onesti (Bacau), finalista din Regiunea Nord
Locul II - Scoala gimnaziala nr. 129, din Sector 4 (Bucuresti) finalista din Regiunea Bucuresti-Ilfov
Locul III - Scoala Gimnaziala “Iuliu Hateganu” , din  Cluj-Napoca (Cluj), finalista din Regiunea Nord Vest.  

Celelalte finaliste – Regiunea Sud Est: Colegiul National “Vasile Alexandri”, din Galati; Regiunea Sud: la Scoala Gimnaziala din comuna Berceni (Prahova); Regiunea Sud Vest: Liceul Tehnologic “Iustinian Marina” din Baile Olanesti (Valcea); Regiunea Vest: Scoala gimnaziala nr. 7, din Timisoara (Timis), Regiunea Centru: la Colegiul National „Avram Iancu ” din Cimpeni (Alba).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a revenit Carinei Balasa, de la Scoala gimnaziala “George Calinescu” din Onesti.

Medaliile pentru locul I au fost oferite de Sergiu Paunescu, reprezentant al COSR, iar cele pentru locurile II si III au fost inmante de Laurentiu Oprea, respectiv Razvan Calugareanu, inspectori scolari.

Ocupantii podiumului de premiere  la tenis de masa:
Locul I - Scoala gimnaziala nr. 1din Ludus (Mures) - Regiunea Centru;
Locul II - Colegiul National „Mihai Eminescu” din Buzau (Buzau) - Regiunea Sud Est;
Locul III - Scoala gimnaziala “Sfantul Nicolae”, din Sector 1 (Bucuresti) - Regiunea Bucuresti-Ilfov;
Celelalte finaliste – Regiunea Nord Est: Scoala gimnaziala "Tristan Tzara" din Moinesti (Bacau); Regiunea Sud: Scoala gimnaziala ”Matei Basarab” din Pitesti (Arges); Regiunea Sud Vest: Scoala gimnaziala ,,Traian”, din Traian (Dolj); Regiunea Vest: Scoala gimnaziala „Mihai Eminescu” din Arad (Arad); Regiunea Nord Vest: Colegiul National „Vasile Lucaciu” din Baia Mare (Maramures).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a revenit lui Dragos Alexandru Bujor, de la Scoala gimnaziala “Sfantul Nicolae”, din Sector 1 (Bucuresti).

Medaliile pentru locul I au fost oferite de Adriana Nastase, secretarul general al Federatiei Romane de Tenis de Masa, fosta componenta a echipei nationale a Romaniei, cele pentru locul II au fost inmanate de Ioan llies, reprezentant al COSR, iar cele pentru locul  III, de Dragos Ciucan inspector scolar.

Ocupantii podiumului de premiere la rugby tag:
Locul I - Scoala gimnaziala din Slatina-Timis (Caras Severin) - Regiunea Vest;
Locul II - Scoala gimnaziala "M.C. Epureanu", din Barlad (Vaslui) - Regiunea Nord;
Locul III - Scoala gimnaziala din Stancuta (Braila) - Regiunea Sud Est;

Celelalte finaliste – Regiunea Sud: Scoala gimnaziala nr. 1 din Pucioasa (Dambovita); Regiunea Sud Vest: Colegiul National "George Cosbuc" din Motru (Gorj); Regiunea Nord Vest: Scoala gimnaziala nr. 1 din Tarian (Bihor); Regiunea Centru: Scoala gimnaziala din Halchiu (Brasov); Regiunea Bucuresti-Ilfov: Scoala gimnaziala nr. 1,  Buftea (Ilfov).

Distinctia “Cel mai bun sportiv”, oferita de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, i-a fost acordata elevului Radu Nica de la Scoala Gimnaziala din Halchiu, judetul Brasov si i-a fost oferita de Andreea Robu (Boghian), medaliata cu bronz in proba de 8+1 (canotaj) la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016.

 Medaliile pentru locul I au fost oferite de Alexandra Dospinescu, director Departamentul Educatie Olimpica, Sport Scolar si Universitar din cadrul COSR, cele pentru locul II au fost inmante de Titel Iordache, inspector scolar pentru educatie fizica si sport in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov, iar cele pentru locul III au fost acordate de Marius Dobre, profesor educatie fizica si sport, director competitie la Faza Finala a Gimnaziadei.

Galerie foto