You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Fenomenul Romania in intrecerile fenimine de tenis de masa

La  Campionatele Mondiale de tenis de masa de la Halmstad din  Suedia, unde au participat 72 de tari, echipa feminina a Romaniei, alcatuita din Eliza Samara, Daniela Dodean Monteiro, Bernadette Szocs, Irina Ciobanu si Adina Diaconu, antrenata de Viorel Filimon, a incheiat pe un valoros loc 5.

Intr-un sport unde, in special in competitia feminina, asiaticele domina categoric, romancele au reusit sa impresioneze lumea.

Potrivit afirmatiilor directorului de  marketing si relatii publice al Federatiei Romane de Tenis de Masa (FRTM) Beatrice Romanescu: „Romania a fost revelatia acestor campionate mondiale, la Halmstad, toata lumea tenisului de masa mondial vorbind despre Fenomenul Romania ”.

Beatrice Romanescu, fosta jucatoare de tenis de masa si multipla campioana nationala, a descris intr-o maniera originala echipa feminina de tenis de masa a Romaniei: „Romania este Cenusareasa care ajunge în lumea elitei sportive unde străluceste langa echipele "regine" ale lumii. Este echipa care mai intai a fisurat zidul chinezesc la Europene (n.r. – numeroase nationale ale tarilor europene aflate in top la tenis de masa au in componenta cel putin o asiatica naturalizata), învingând pe rând toate echipele Europei (n.r. – echipa feminina de tenis de masa a Romaniei, in aceeasi formula, este campioana europeana in 2017), iar acum zdruncina previziunile tuturor si se alătură Chinei, Japoniei si Coreei de Sud in careul de asi al tenisului de masa mondial. Este echipa de fete cu un talent enorm, caractere puternice care au înteles ca, mai mult decat orice altceva, conteaza ambitia de a transforma anii de munca in medalii. Este echipa unei mobilizari exemplare, intr-o explozie de pasiune si dăruire”.

Pasiunea, inflacarea si spiritul de invingator care razbat din caracterizarea  realizata de oficialul FRTM pot constitui un mesaj motivant atat pentru sportivii de perfomanta, cat si pentru toti iubitorii de sport din Romania.

Galerie foto