You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Se fac demersuri pentru introducerea criketului in Programul Olimpic la JO 2028

Consiliul International de Cricket (ICC) a declarat ca este optimist in ceea ce priveste includerea cricketului in programul sportiv pentru Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028.

Dorinta de includere la Los Angeles, mai degraba decat in Paris, cu patru ani mai devreme, a fost exprimata in ultima zi a intalnirii trimestriale a ICC care a avut loc in Kolkata, India.

Intalnirea a aratat ca ICC incearca sa popularizeze cricketul astfel incat acesta sa devina un joc mai global, ceea ce l-ar ajuta sa fie inclus in Programul Olimpic.

Potrivit celor de la Hindustan Times, directorul executiv al ICC, Dave Richardson, a declarat: "Cred ca aceasta decizie nu ne poate ajuta decat sa ne miscam sau sa aplicam la Comitetul International Olimpic (IOC) dreptul de a participa la Jocurile Olimpice.

In ciuda optimismului ICC de a avea un cricket in programul LA 2028, a existat o opozitie fata de aceasta ideea in lumea cricket-ului, in special din partea  Consliului Indian de Cricket (BCCI), care este una dintre cele mai puternice organizatii de cricket din lume, fara sprijinul careia includerea acestui sport in programul olimpic ar fi imposibila.  BCCI a declarat ca este impotriva ideii, deoarece ar insemna pierderea autonomiei in fata Comitetului Olimpic Indian (IOA), caruia i-ar reveni misiunea de alcatui echipa reprezentativa a Indiei daca cricketul ar fi inclus in cadrul Jocurilor.

BCCI s-a declarat, de asemenea, ingrijorat de faptul ca Jocurile Olimpice ar fi o competitie in plus in cadrul unui calendar deja ocupat.

Introducere criketului in Programul Olimpic ar fi o premiera in istoria olimpismului.

Galerie foto