You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Comisia CIO de evaluare pentru JOT 2022 va fi condusa de turcul Ugur Erdener, vicepresedinte al CIO

Comitetul International Olimpic (CIO) a anuntat componenta Comisiei CIO de evaluare pentru Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de vara care vor avea loc in Africa, in 2022.

Thomas Bach, presedintele CIO, l-a numit in functia de presedinte al Comisiei pe Ugur Erdener, vicepresedinte al CIO,  membru CIO pentru Turcia.

Ugur Erdener va conduce o echipa experimentata care va avea misiunea de a intruma si supraveghea procesul de selectie pentru a alegerea gazdei africane pentru JOT 2022. Membrii Comisiei de evaluare sunt Beatrice Allen (Gambia), Kirsty Coventry (Zimbabwe), Neven Ilic (Chile), Gunilla Lindberg (Suedia), Li Lingwei (China), Lydia Nsekera (Burundi) si Auvita Rapilla (Papua Noua Guinee).

Componenta Comisiei CIO de evaluare reflecta diversitatea Miscarii Olimpice si include membrii de pe toate continentele, reprezentand atletii, Comitetele Nationale Olimpice  (CNO)si Federatiile Internationale. Menirea Comisiei de evaluare a CIO va fi de a actiona ca o punte de legatura intre partile interesate, CIO si reprezentantii Miscarii Olimpice, astfel incat sa fie gasit cel mai bun partener pentru organizarea Jocurilor Olimpice de Tineret din 2022.

Presedintele Bach a comentat: "Este timpul pentru Africa. Africa este casa a atator sportivi olimpici de succes. Este, de asemenea, continentul tinerilor. De aceea, dorim ca Jocurile Olimpice de Tineret din 2022 sa se desfasoare in Africa. Acesta este motivul pentru care CIO va aborda un numar cat mai mare de Comitete Nationale Olimpice africane pentru a evalua oportunitatea de a aduce JOT  in Africa".

In urma studiilor de fezabilitate, a vizitelor, a discutiilor aprofundate cu reprezentantii CNO-urilor africane inscrise in cursa si a evaluarilor care vor fi realizate de membri si experti ai administratiei CIO, Comisia de evaluare 2022 va prezenta raportul in septembrie 2018 , iar gazda JOT 2022 va fi aleasa la Sesiunea CIO din octombrie a.c., de la Buenos Aires.

Galerie foto