You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

WOA a lansat un studiu pentru a evalua leziunile suferite de fostii sportivi de mare performanta

World Olympians Association/Asociatia Mondiala a Olimpienilor (WOA/AMO) a lansat un studiu global pentru evaluarea problemelor de sanatate care apar pe termen lung la sportivii de mare performanta din toate sporturile.

Studiul, considerat ca fiind cel mai mare de pana acum, vizeaza aproximativ 10 000 de Olimpieni care nu mai concureaza la un nivel de elita si se concentreaza in special asupra impactului leziunilor musculo-scheletice si factorilor de risc asociati cu sportul la nivel de mare performanta.

Studii ulterioare ar putea viza totusi si probleme cardiovasculare si psihologice.

Se spera ca studiul asupra sanatatii va "genera noi cunostinte privind sanatatea musculo-scheletica si sanatatea generala pe termen lung a Olimpienilor si va identifica factorii de risc asociati cu sportul practicat la nivel de mare performanta".

"Suntem mandri sa lansam studiul WOA Olympian privind sanatatea, care va spori considerabil cunostintele limitate existente privind impactul pe termen lung asupra sanatatii Olimpienilor", a declarat fostul pentatlonist modern Joel Bouzou, presedintele WOA.  „Scopul nostru este de a utiliza aceasta analiza pentru a informa, a da recomandari bazate pe dovezi si a trasa linii directoare pentru cele mai bune practici in beneficiul Olimpienilor si al altor atleti de elita”.

Dr. Debbie Palmer, Olimpian fost un patinator de short-track, a devenit profesor asociat si cercetator al accidentarilor sportivilor si prevenirii bolilor la Universitatea Napier din Edinburgh, a condus cercetarea.

Sarah Lewis, secretarul general al Federatiei Internationale de Schi, si Jean-Christophe Rolland Rolland, castigatorul medaliei de aur la Sydney Sydney 2000, in prezent presedintele Federatiei Internationale de Canotaj, au fost printre primii care au completat sondajul.

"Sunt atat de mandra ca sustin aceasta initiativa - este cu adevarat o activitate incredibil de importanta pe care Asociatia Mondiala a Olimpienilor o face", a declarat Sarah Lewis.

Galerie foto