You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Dupa 2019, GAISF si ANOC vor organiza impreuna Jocurilor Mondiale de Plaja

Asociatia Globala a Federatiilor Internationale de Sport (GAISF) si Asociatia Comitetelor Nationale Olimpice (ANOC) au semnat un acord de parteneriat de referinta care acopera organizarea Jocurilor Mondiale de Plaja dupa 2019.

Acordul recunoaste eforturile importante ale ANOC in lansarea Jocurilor Mondiale de Plaja si rolul esential al GAISF in jocurile multi-sportive. Acordul a fost semnat de Patrick Baumann, presedintele GAISF, si de Sheikh Ahmad Fahad Al-Sabah, presedintele ANOC, in prezenta presedintelui Comitetului International Olimpic Thomas Bach, in cadrul intalnirii SportAccord din Bangkok.

Conform termenilor acordului, ANOC si GAISF vor forma un parteneriat de 50-50 la suta si vor organiza impreuna Jocurile Mondiale de Plaja prin intermediul unei companii de evenimente inregistrata in Elvetia.

Respectand rolurile si responsabilitatile fiecaruia in cadrul Miscarii Olimpice, un Comitet alcatuit dintr-un numar egal de reprezentanti ai GAISF si ANOC va conduce compania, cu o presedintie care se va roti intre cele doua foruri. ANOC va conduce compania pe parcursul primului mandat de patru ani, iar GAISF va propune directorul general al companiei.

Jocurile Mondiale de plaja vor avea loc la fiecare doi ani dupa editia organizata de ANOC in San Diego in 2019. Programul sportiv va fi stabilit de comun acord cu CIO si, in principiu, niciun eveniment olimpic nu va fi inclus in viitoarele jocuri de plaja.

Galerie foto