You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

A fost prezentat primul articol de imbracaminte din cadrul Proiectului mondial kimono pentru Tokyo 2020

Proiectul mondial kimono pentru Tokyo 2020 lansat in urma cu patru ani, potrivit caruia ar trebui sa se realizeze kimonouri reprezentand fiecare dintre cele 205 de tari eligibile sa concureze la Jocurile Olimpice de vara din Tokyo, din 2020, a devenit  realitate.
Un kimono inspirat din atractiile naturale, culturale si istorice ale Rusiei, cum ar fi Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, nava spatiala Soyuz, balerine si lebede, a fost prezentat la Ambasada Rusiei din capitala Japoniei.

A fost produs ca parte a proiectului "Imagine Oneworld", lansat acum patru ani la scurt timp dupa ce Tokyo a castigat organizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice inaintea Istanbulului si Madridului.

Satelitul sovietic Sputnik, padurea densa din Siberia, peisajele Lacului Baikal si Ivan, eroul basmului rus The Horse Humpbacked care captureaza pasarea de foc, sunt de asemenea prezente pe kimono si pe centura "obi", realizate de artizani din Kyoto la un cost de 2 milioane de yuani japonezi, echivalentul a 15,000 euro/13.000 lire sterline /19,000 dolari.

Modelul rus Mardanova Asiya a purtat primul kimono produs pentru o tara care concureaza la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Producatorul a spus ca in cadrul proiectului au fost deja finalizate aproximativ 100 de kimonouri, scopul fiind atat de a promova pacea mondiala cat si de a creste numarul de articolele de imbracaminte traditionala japoneza prin incorporarea de scene si motive din alte tari.

Galerie foto