You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Tunis si Abuja noi candidati, alaturi de Dakar, pentru gazduirea JOT 2022

Orasele Tunis, din Tunisia si Abuja, din Nigeria, sunt, alaturi de Dakar, din Senegal, cele mai noi potentiale candidate la gazduirea Jocurilor Olimpice de Tineret de Vara din 2022 ( JOT 2022).

Niciunul dintre cele trei orase nu este considerat deocamdata candidat oficial, dar toate trei au purtat discutii pe aceasta tema si au organizat sesiuni de lucru, in cadrul etapei de dialog.

"Am avut trei sesiuni de lucru, care au fost conferinte video, cu Tunis in Tunisia, cu Senegal si cu Abuja in Nigeria", a declarat Christophe Dubi, directorul executiv al Comitetului International Olimpic (CIO) pentru Jocuri Olimpice. "Am discutat cu potentiali parteneri, ceea ce este foarte bine. Am explica procesul si noua abordare a Jocurilor de Tineret si a organizarii acestora si vom trimite cate o echipa tehnica care analizeze fezabilitatea diferitelor proiecte".

In cadrul fazei de dialog, cele trei posibile candidate vor trebui sa intocmeasca cate un raport de fezabilitate pe care sa-l trimita la CIO in luna mai 2018, iar in iulie a.c. CIO va trimite invitatie tarilor care vor fi acceptate sa devina candidate.

In faza urmatoare, cea a candidaturii, orasele candidate vor prezenta un raport Comitetului Executiv al CIO, iar o Comisie de Evaluare va intocmi un raport pana in septembrie 2018. In 8-9 octombrie a.c., Sesiunea CIO va desemna orasul gazda al JOT 2022.

Pana in prezent, in Africa nu a fost organizata nicio competitie sportiva olimpica, la niciun nivel de varsta. Cape Town este orasul african care a realizat cele mai inaintate demersuri pentru a gazdui o editie a intrecerilor olimpice, ajungand pana in faza de candidat la gazduirea editiei din 2004 a Jocurilor Olimpice de vara. Competitia a fost acordata, in cele din urma, Atenei.

Galerie foto