You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Presedintele CIO, intalnire cu sportivi si membri ai Comitetului Olimpic din Thailanda

Cu ocazia vizitei sale in  Thailanda, Thomas Bach, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), s-a intalnit cu generalul Prawit Wongsuwon, presedintele Comitetului National Olimpic (NOC) din aceasta tara. Cei doi au discutat despre sport, iar liderul miscarii olimpice din Thailanda l-a informat pe presedintele CIO despre dorinta puternica a institutiei pe care o conduce de a candida pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT) 2026.

Presedintele Bach a salutat intentia generalului Prawit, Thailanda fiind prima tara care  si-a exprimat interesul pentru organizarea JOT 2026, si i-a spus ca  poate incepe discutiile, spre finalul acestui an, imediat dupa ce va fi numit orasul gazda al JOT 2022.

 Presedintele Bach a declarat ca o candidatura a Thailandei pentru organizarea JO 2026 "va transmite un semnal puternic miscarii sportive la nivel mondial ca Thailanda doreste sa joace un rol important in sportul mondial".

In Bangkok, presedintele Bach s-a intalnit atat cu reprezentantii Autoritatii Sportive din Thailanda (SAT), cea mai importanta institutie  sportiva din Thailanda, cat si cu cei mai valorosi sportivi thailandezi, in timpul antrenamentelor acestora pentru evenimentele viitoare.

 

Galerie foto