You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

Consiliul orasului Calgary a votat mentinerea candidaturii pentru gazduirea JO 2026

Calgary se mentine in cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice si Paralimpice de iarna din 2026, dupa ce consiliul de conducere al orasului a adoptat, cu majoritate de voturi (noua pentru, unul impotriva), propunerea sa nu se abandoneze acest proiect.

Decizia nu inseamna insa ca, la un moment dat, candidatura nu va putea fi retrasa. Consilierii au hotarat ca vor promova si vor supraveghea indeaproape controverstaul proiect, o alta intalnire pentru a evalua strategiile potentiale de implicare, cu privire la un posibil referendum in octombrie fiind programata luni (23 aprilie a.c.).

Primarul orasului Calgary Naheed Nenshi s-a numarat printre cei care nu a fost de acord cu retragerea candidaturii inainte de a avea o analiza financiara completa. Decizia de a mentine candidatura Calgary pentru gazduirea JO 2026 s-a datorat si valului de mesaje de sustinere primite din partea sportivilor canadieni.

Printre ceilalti potentiali candidati la gazduirea Jocurile Olimpice de Iarna din 2026 se numara Graz in Austria, Sapporo in Japonia, Stockholm in Suedia, Sion in Elvetia, Erzurum in Turcia si trei localitati italiene, Milano, Torino si Cortina d'Ampezzo, care doresc sa organizeze impreuna intrecerile olimpice.

Galerie foto