You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Stiri COSR

CIO a desemnat 54 de sportivi, mentori pentru participantii la JOT Buenos Aires 2018

Numarul sportivilor desemnati de Comitetului International Olimpic sa fie Modele Sportive (ARM) pentru participantii la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) Buenos Aires 2018 a ajuns la 54, ultimii 12 ARM fiind anuntati luna trecuta.

Misiunea ARM-urilor la Jocurile Olimpice de Tineret este de a actiona ca  mentori pentru tinerii participanti, pentrua le impartasi experienta lor si pentru a le oferi sfaturi. Ei ii vor sprijini pe sportivii tineri in timpul antrenamentelor si la concursuri, precum si in Satul Olimpic al JOT in cadrul unor serii dedicate activitatilor educationale si atelierelor cu diverse teme.

Toti cei 54 de sportivi model au o dorinta comuna: de a oferi sportului ceea ce sportul le-a dat, fie prin actiunile lor, fie prin exemplul pe care il dau.

Baschetbalista Janet Arcain, din Brazilia, a oferit o imagine perfecta a acestui concept. Dupa ce a fost campioana WNBA de patru ori, dublu medaliata olimpica si cel mai bun marcator de sex feminin din istoria Jocurilor Olimpice, starul baschetului sud-american si-a creat propria fundatie care promoveaza dezvoltarea umana prin sport, peste 10.000 de tineri beneficiind de programele lansate de ea in Brazilia.

Toti cei 54 de sportivi model pentru participantii la JOT Buenos Aires 2018 se regasesc aici  , ultimii 12 inclusi fiind evidentiati cu banda verde.

Galerie foto